Încheiere cu medalie! Podium pentru David Popovici, la 100m liber la CE de la Otopeni: ”Uneori câștigi, alteori înveți”

Sursă foto: Facebook-David Popovici

David Popovici a obținut o medalie de bronz la ultima probă de la Campionatele Europene de înot în bazin scurt de la Otopeni. Sportivul nostru a terminat pe al treilea loc în cursa de 100m liber și a adus României cea de-a doua medalie la acest turneu final.

Tânărul înotător a început întrecerea de 100m liber, programată să se dispute, dumincă, 10 octombrie, începând cu ora 19:14, de pe culoarul șapte, după calificarea în finală de pe locul al doilea, la câteva sutimi în spatele principalului rival, Matthew Richards, din Marea Britanie.

Startul reprezentantului nostru în finala de 100m liber nu a fost unul prielnic, în ciuda zgomotelor de încurajare venite din tribunele de la Otopeni din partea unei săli pline. La finalul primelor trei lungimi de bazin, David Popovici se clasa pe locul al șaptelea, la mare distanță de italianul Alessandro Miressi și sportivul din ”Hexagon”, Maxime Grousset, iar cursa părea compromisă.

Totuși, ca printr-un miracol, sportivul nostru a recuperat pe ultima lungime de bazin și i-a depășit pe cei patru sportivi din fața sa, pentru a ocupa un loc pe podium. Înotătorul român a finalizat întrecerea de 100m liber pe locul al treilea, cu un timp de 46.05. Medalia de argint a fost cucerită de reprezentantul din Italia, Alessandro Miressi, cu timpul de 45.51., în timp ce sportivul francez, Maxime Grousset, a încheiat pe prima poziție și a obținut medalia de aur, cu un timp de 45.46.

Vestea bună pentru David Popovici, în afara adjudecării medaliei de bronz, care este a doua a României la această ediție de Campionate Europene de înot în bazin scurt, de la Otopeni, după cea câștigată de Andrei Ungur, este conturată și de depășirea unuia dintre oponenții săi cei mai de seamă.

Reprezentantul Marii Britanii, Matthew Richards, care îi luase fața sportivului român în finala de 200m liber, terminând pe primul loc, s-a clasat al patrulea în finala probei de 100m liber, cu un timp de 46.07.

David Popovici a declarat, la finalul cursei din sala de la Otopeni, faptul că este mulțumit de prestația sa, per total, de la această ediție de Campionate Europene de înot în bazin scurt. De asemenea, acesta a precizat impedimentul acestei curse, dar și rivalitatea pe care o are cu câțiva dintre ceilalți competitori.

Au fost multe valuri, asta râdeam și cu câțiva înotători, cu cel englez și cel portughez. Au fost valuri, dar a fost frumos, a fost o cursă rapidă și mă bucur că am reușit să ajung și pe podium. Absolut, este tot ceea ce s-a putut astăzi și, în continuare, italianul și francezul sunt mai buni decât mine. Ei m-au bătut și la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt, dar, din fericire or să mai fie o mulțime de concursuri și de abia aștept să fiu acolo, în fața lor, când va fi vremea.

Ca întotdeauna, superb (n.r. publicul), am spus asta și ieri, cred că este visul oricărui sportiv să concureze acasă și să aibă atât de mulți fani. Mă bucur, sper că și ieri au plecat fericiți, pentru că eu, unul am plecat fericit aseară, chiar dacă nu am reușit să ating podiumul, am avut un timp foarte bun, de care sunt mulțumit. Acesta este sportul, uneori câștigi, alteori înveți”, a transmis David Popovici, la finalul ultimei probe programate la această ediție de CE în bazin scurt.

La această ediție de Campionat European în bazin scurt, desfășurată în perioada 5-10 decembrie, la Otopeni, David Popovici, a terminat pe locul al patrulea proba de 200m liber, pierzând ”coroana”, obținută la Kazan, în 2021. De asemenea, înotătorul român a obținut o medalie de bronz în cursa de 100m liber, după o revenire spectaculoasă. La proba de ștafetă cu echipa națională a României, cea de-a treia la care a participat în cadrul acestei întreceri, David Popovici, alături de restul lotului, a terminat pe poziția a șasea în finala de 4X50m. La Campionatele Naționale de înot care au avut loc, în luna noiembrie a acestui an, David Popovici, și-a trecut în palmares, în total, patru medalii de aur.

Anul 2023 i-a adus înotătorului nostru o prestație excelentă la Campionatele Mondiale de înot de la Fukuoka, din Japonia, acolo unde a performat en-fanfare până în finală. De asemenea, competiția de la Otopeni care a încheiat anul i-a adus și o medalie de bronz. Aceste performanțe îi oferă sportivului din România încrederea necesară pentru cea mai importantă întrecere din 2024, mai precis: Jocurile Olimpice de la Paris.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.