Cinci puncte între CFR Cluj și FCSB, după egalul din meciul direct. ”Bijuteria” lui Florinel Coman, anulată de VAR

În runda cu numărul 19 din Superligă, CFR Cluj și FCSB, două dintre contracandidatele la titlul de campioană, s-au întâlnit într-un meci direct, terminat la egalitate, scor 1-1.

În partida care s-a disputat în ”Gruia”, vicecampioana României venea după eliminarea din Cupa României, la capătul înfrângerii contra celor de la FCU Craiova 1948. De partea cealaltă, ardelenii veneau după calificarea cu emoții, obținută pe terenul celor de la Rapid București.

Duelul din campionatul intern care le-a pus față în față pe cele două puternice echipe din România a început cum nu se putea mai bine pentru formația gazdă. După un corner slab executat de Philip Ottele, mingea a ajuns în piciorul lui Alexandru Pantea. Fundașul dreapta al celor de la FCSB nu s-a înțeles cu Darius Olaru, iar mingea a fost recuperată de fotbaliștii antrenați de Andrea Mandorlini.

Panagiotis Tachtsidis, mijlocașul grec al clujenilor, a preluat și nu a stat prea mult pe gânduri până să finalizeze. Acesta a șutat la colțul lung, iar mingea nu a putut fi blocată de goalkeeper-ul oaspeților, Ștefan Târnovanu, astfel că CFR Cluj prelua conducerea în derby.

FCSB a ripostat și a legat un joc de posesie convingător, care a fost recompensat în minutul 26. Extrema stângă a echipei din Capitală, Florinel Coman, a primit liber perpendicular cu poarta gazdelor, iar acesta a inventat o pasă de generic. Fotbalistul român a săltat balonul peste Ziv Morgan, în spatele tuturor fundașilor adverși și l-a găsit pe Darius Olaru. Fostul mijlocaș al celor de la Gaz Metan Mediaș a preluat și a finalizat cu o execuție la colțul lung, pe jos. Scorul a devenit egal, 1-1.

Cu cinci minute înainte de pauză, Adrian Șut a recepționat un balon la 16 metri și a șutat spre poartă. Încercarea de a marca a omului de la centrul terenului vicecampioanei României a fost respinsă de Răzvan Sava, inextremis.

În minutul 43 al confruntării de la Cluj, căpitanul oaspeților, Darius Olaru, a suferit o contuzie după ce a trimis spre poartă din blocaj. Jucătorul echipei antrenate de Eliasc Charalambous nu a mai putut călca și a fost schimbat de Mihai Lixandru.

În actul secund, marile ocazii au aparținut celor de la FCSB, care s-au coordonat mult mai bine pe plan ofensiv decât cei de la CFR Cluj. În minutul 51, Florinel Coman a marcat golul sezonului, după un șut de la mare distanță, puternic, care s-a oprit în vinclul porții grupării ardelene. Totuși, bucuria ”roș-albaștrilor” a fost întreruptă de centralul, Sebastian Colțescu, care a fost atenționat de restul arbitrilor prezenți în cabina VAR.

Reușita de excepție a ”șeptarului” celor de la FCSB a fost anulată pe motiv de fault, surprins cu câteva momente înainte de finalizarea acțiunii, la o fază în care au fost implicați Valentin Crețu, respectiv, Philip Ottele. Fundașul dreapta al oaspeților a avut o intervenție întârziată asupra fotbalistului nigerian al CFR-ului, suficient pentru a anula golul echipei sale.

După patru minute trecute de la acest eveniment, trupa din Ardeal a revenit în atac, iar Daniel Bîrligea, fiind pasat de Karlo Muhar, după o centrare a lui Mario Camora, a trimis pe lângă poartă din voleu.

În minutul 59, același Florinel Coman, care a fost cel mai periculos jucător al bucureștenilor, a vrut să îl surprindă pe goalkeeper-ul gazdelor. Dintr-un corner, extrema clubului patronat de Gigi Becali a șutat direct spre poartă, dar mingea a fost scoasă de sub bara transversală de Răzvan Sava, care s-a opus din nou golului.

La faza imediat următoare, Alexandru Băluță a fost și el cât pe ce să marcheze, după o fentă extrem de frumoasă în fața lui Ziv Morgan. Atacantul celor de la FCSB a ridicat mingea peste apărătorul CFR-ului, iar finalizarea sa de la mare distanță i-a dat emoții portarului gazdelor. Totuși, balonul s-a oprit pe plasa porții apărate de Răzvan Sava.

Mai apoi, Florinel Coman a pasat în careu pentru Andrea Compagon, cel cu care combinase, dar încercarea de a înscrie a atacantului central italian a trecut pe lângă poartă, după o deviere a unuia dintre fundașii clujenilor.

Pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, plin cu 12.619 de spectatori, tot liderul din Superligă a fost mai prezent în atac. Florinel Coman a fost pasat de Andrea Compagno, într-o fază cu roluri inversate, iar șutul acestuia, care a prins pământul, a fost respins în lateral de portarul ardelenilor.

Până spre finalul meciului, cele două echipe s-au închis foarte bine, iar liniile defensive nu au mai putut fi deblocate. Însă, în minutul 88 al înfruntării, Florinel Coman, MVP-ul partidei, s-a luptat pe tușă și i-a furat mingea lui Ciprian Deac, pe care l-a lăsat în urmă. Fotbalistul oaspeților a centrat în careu, acolo unde Andrea Compagno a finalizat slab.

CFR Cluj și-a creat ultima ocazie a meciului un minut mai târziu, atunci când Krasniqi, intrat pe parcurs, l-a driblat spectaculos, strecurându-i mingea printre picioare lui Valentin Crețu și a trimis în fața porții. Din poziție ideală, Juricic a șutat, din cădere, dar nu i-a pus probleme lui Ștefan Târnovanu, care a lăsat balonul să treacă pe lângă buturile sale.

Confruntarea s-a încheiat nedecisă, cu scorul de 1-1, rezultat care o avantajează pe formația pregătită de Elias Charalambous. În urma remizei de pe terenul clujenilor, FCSB își menține prima poziție în clasament, la cinci lungimi distanță față de CFR, în timp ce Universitatea Craiova și Rapid București au fost lăsate în spate la șase, respectiv, șapte puncte.

În următorul duel, FCSB o va întâlni, tot în Superligă, în penultimul meci al anului, pe FC Hermannstadt, ocupanta locului al cincilea, pe când trupa ardeleană se va deplasa în Covasna, pentru meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.