Nicușor Dan: Până la finalul anului, vor fi reabilitați 45-50 de kilometri de rețea primară de termoficare

foto: Mircea Apostolescu
Până la finalul anului, vor fi reabilitați între 45-50 de kilometri de rețea primară de termoficare, speră primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

Există, însă, și șantiere de termoficare pe care nu se lucrează, recunoaște edilul șef.
foto: Mircea Apostolescu

„De exemplu, în Piața Victoriei este un astfel de șantier. Acolo, era un proiect tehnic care spunea că trebuie sa scoți conductă și să pui altă conductă. Numai că, atunci când oamenii au intrat și au ajuns efectiv în șantier, și-au dat seama că nu ține structura de rezistență a galeriei în interiorul căreia sunt conductele. Este grav afectată și e un pericol, inclusiv pentru circulație. Și atunci, a trebuit să se refacă proiectarea, astfel încât să cuprindă și refacerea, consolidarea acestor pereți. Și asta durează. E o chestiune pentru care trebuie reautorizare și toate formalitățile”, a explicat Nicușor Dan.

Declarațiile primarului general au survenit cu ocazia unei vizite de lucru pe șantierul de termoficare de pe Bulevardul Timișoara. Aici, constructorii de la Compania Energetica înlocuiesc conductă primară de termoficare din anii ’70.
foto: Mircea Apostolescu
„Am verificat stadiul lucrărilor la această magistrală de termoficare. E vorba de o lucrare de 3.600 de metri, din care, în momentul de față, sunt terminați 2500. Se lucrează la încă 600, care vor fi terminați în decembrie. Imediat după, vă începe o lucrare la încă 500, care vor fi terminați în ianuarie. E o magistrală care face legătura între două CET-uri, care n-a fost modernizată niciodată, de la înființarea ei, în anii ’70. Deci, avem 50 de ani de când nu s-a lucrat aici.
foto: Mircea Apostolescu

O lucrare dificilă, pentru că, pe de o parte, este pe sub șina de tramvai, pe de altă parte, în multe locuri, cele două conducte (tur și retur n.r.) sunt una deasupra celeilalte și e mai puțin spațiu pentru intervenții. Lucrare desfășurată de Compania noastră Energetica și o foarte mare parte din fonduri vin de la Ministerul Dezvoltării, mai precis 85%. De sâmbătă, circulă tramvaiul  linia 25 n.r.) pe o linie, pe această bucată și, așa cum am spus, în ianuarie, vom fi gata cu lucrarea”, a declarat Nicușor Dan.

Înlocuirea celor 3,6 km de rețea primară de termoficare va îmbunătăți calitatea serviciului pentru locuitorii din Drumul Taberei, Militari și Rahova, mai susține primarul Capitalei.
foto: Mircea Apostolescu
„Păi toată alimentarea din cartierele Drumul Taberei, Rahova și Militari ținea de această conductă. Și, ea fiind din anii ’70, erau foarte multe avarii, în zona asta.
În plus, fiind o conductă care este între cele două CET-uri – CET Vest, din Militari, și CET Grozăvești, permite, în condițiile în care unul dintre ele nu funcționează, să duci agent termic dintr-o parte în alta”, susține Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.