Sector 3: 1.000 de containere cu descărcare autormată, montate pentru colectarea selectivă pe trei fracţii

foto: Primăria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 a montat 1.000 de containere cu descărcare automată pentru colectarea selectivă pe trei fracţii, în zone care au fost selectate în funcţie de un studiu geofizic şi de numărul de beneficiari.

Nivelul de umplere a containerelor este monitorizat de senzori speciali cu ajutorul tehnologiei de care dispun aceste sisteme îngropate de colectare a deşeurilor.

Echipamentul cuprinde, printre altele, containere de 2,25 metri cubi pentru colectarea deşeurilor de sticlă, containere de 2,25 metri cubi pentru colectarea deşeurilor textile, containere pentru deşeurile periculoase, pubele cu o capacitate de 120 de litri pentru colectarea deşeurilor reziduale din zona de case, pubele de 120 de litri pentru colectarea deşeurilor reciclabile din perimetrul de case.

Primăria Sectorului 3 implementează proiectul ”Extinderea sistemului de management integrat al deşeurilor în Sectorul 3 al Municipiului Bucureşti”, finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Obiectivul general constă în creşterea calităţii mediului în Sectorul 3, prin îmbunătăţirea sistemului de management integrat al deşeurilor, în vederea îndeplinirii ţintelor legate de creşterea gradului de reciclare. Legislaţia europeană prevede ca, până în anul 2025, ghenele tubulare din blocuri să fie desfiinţate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.