Spectacolul ”Oameni buni”, în regia Andreei Vulpe, premieră la Comedie

Sursa foto: Teatrul de Comedie

Teatrul de Comedie anunță un nou titlu intrat în repertoriu: ”Oameni buni” de David Lindsay-Abaire, regia Andreea Vulpe, scenografia Andu Dumitrescu. Spectacolul se joacă joi, pe 14 decembrie, și are premiera oficială duminică 17 decembrie, de la ora 19:30, la Sala Studio.

În distribuția spectacolului sunt: Mihaela Teleoacă, Sandu Pop, Laura Creț, Delia Nartea, Silviu Debu, Iasmina Crețoi, Cătălina Mihai. Video și lighting design-ul sunt semnate de Andu Dumitrescu, iar muzicala originală aparține Cristinei Juncu.

Cine sunt oamenii buni? Cu același umor teribil ca și în „Rabbit Hole”, piesa cu care a câștigat premiul Pullitzer, David Lindsay Abaire descrie ciocnirea unor oameni care, cu cele mai bune intenții, vor să facă ceea ce cred că e bine de făcut, fac alegeri grele și sacrificii, își asumă riscuri, luptă din răsputeri și reușesc. Reușesc să facă ceea ce era bine de făcut. Cu ce-au greșit?

„Dacă nici oamenii ca ei nu sunt fericiți, nu există dreptate-n lume”, am putea spune, parafrazând concluzia unei cronici din Variety. Și totuși, viețile lor arată mai degrabă ca un câmp de luptă plin de victime. Cu ce-au greșit?

Fără să părăsească vreo clipă tonul plin de umor, David Lindsay-Abaire îndeamnă spectatorul la o meditație asupra șanselor sale, dar și asupra alegerilor și a valorilor în numele cărora le face.

„Dacă «Oameni buni» nu e un hit, nu există dreptate-n lume” – conchide cronica din Variety mai sus amintită, care, fie și numai pentru lovitura de grație pe care finalul piesei o dă spectatorului, sperăm să nu se înșele în așteptările sale”, spune Andreea Vulpe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.