Rafila: 3.500 de proiecte din domeniul sănătăţii, cu finanţare PNRR, în derulare în România

Un număr de 3.500 de proiecte în domeniul sănătăţii, finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), sunt în derulare în prezent în România, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Precizările au fost făcute în cadrul unui eveniment organizat de Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Biroului OMS România, pentru a marca doi ani de implementare a proiectelor majore din sistemul de sănătate. Cele 3.500 de proiecte totalizează 11 miliarde de lei.

Rafila a subliniat importanţa parteneriatelor între profesioniştii din sănătate, din Ministerul Sănătăţii şi din spitalele din România, presă şi organizaţii nonguvernamentale.

Carmen Orban, consilier de stat al premierului Marcel Ciolacu, a declarat că ultimii doi ani au reprezentat un prilej unic de dezvoltare a investiţiilor în sistemul sanitar.

Tot cu finanţare PNRR se realizează procesul de digitalizare a spitalelor şi a caselor de asigurări de sănătate, a precizat Carmen Orban. Nu mai puţin de o sută de milioane de euro pot fi utilizate de unităţile sanitare pentru proiecte de digitalizare, care au ca scop creşterea accesului la servicii de sănătate şi îmbunătăţirea acestora, optimizarea managementului şi planificarea resurselor umane.

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, Viorel Jinga, a vorbit în calitate de reprezentant al Asociaţiei Alianţa Universitară G6, care include universităţile de medicină şi farmacie din România. El a anunţat o serie de proiecte de reformă care vizează: trei centre de dezvoltare a competenţelor profesionale pentru cadrele medicale; pregătirea a o mie de doctori şi asistente în domeniul managementului sănătăţii; pregătirea a 3.000 de profesionişti din punct de vedere al integrităţii şi al eticii.

Şefa biroului OMS în România, dr. Caroline Clarinval, a declarat că PNRR a fost elaborat pentru a crea o schimbare radicală în sistemul de sănătate.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.