„După pandemie, masajul a fost un serviciu utilizat de mai multe persoane, sedentarismul și-a spus punctul de vedere.” – Romeo Tudorache, fondatorul Urban Masaj

În ultimele două săptămâni, ți-am promis că BucureștiFM și Urban Masaj te ajută să scapi de stres! Trebuia să răspunzi la întrebarea dimineții pentru a avea șansa de a câștiga un voucher. Acesta îți punea la dispoziție un masaj la alegere. Astăzi, în matinalul BucureștiFM a venit chiar fondatorul Urban Masaj, Romeo Tudorache.

Pentru a face o astfel de meserie este nevoie de multă pasiune. „Mie asta mi-a plăcut mult, ca din mâna mea să iasă ceva relaxant ca atunci când vezi că îți intră niște șoferi foarte stresați, să îți iasă pe partea cealaltă niște oameni mai buni, mai relaxați.”

După pandemie, oamenii au început să apeleze mai mult la astfel de servicii. „Se lucrează mult la acest domeniu, cel puțin post-pandemie, a fost unul destul de utilizat de mai multe persoane. Sedentarismul și-a spus punctul de vedere. Oamenii au început din ce în ce mai mult să apeleze la astfel de servicii.”

„Eu cred că în România, în clipa de față conceptul de maseur s-a dezvoltat foarte mult și probabil că în următorii 10 ani de zile vom vedea și următorii terapeuți.”

Romeo ne explică ce trebuie să faci pentru a deveni maseur. „Pentru a fi maseur, poți să începi cu un curs de masaj, să vezi dacă asta este direcția ta, dar dacă chiar vrei să te specializezi ai atât de multe lucruri unde poți să te duci și direcții. Poți încerca la Campionatele Mondiale de masaj din Copenhaga, unde eu jurizez. Am fost și eu participant, acum jurizez.”

„Este ca și cum ai participa la câteva sute de workshop-uri în același timp. Întâlnești oameni care fac același lucru ca tine și nu te duci să câștigi o medalie, că nu acesta este scopul, te duci acolo pentru a te hrăni cu informații.”

La Urban Masaj ai parte atât de terapie, cât și de relaxare. „Eu am vrut ca în masaj să combin ideea de masaj terapeutic pe care îl găsești într-un cabinet profesional terapeutic medical cu ideea de SPA. Și atunci am adus tot ce înseamnă partea de relaxare niște cearșafuri mișto, un ambient tare și în același timp să aducem și terapeutul acela din cabinetul medical.”

„Cel mai important lucru este să găsești terapeutul acela care să se muleze pe nevoile tale, iar asta nu faci decât dacă știi mai multe tipuri de masaje, pentru că nu trebuie să fii un roboțel să faci. Noi îți identificăm problema și pleci și cu ea rezolvată, dar și cu niște informații despre corpul tău.”

Romeo Tudorache a creat un curs pentru amatori. „Am zis să fac un curs pentru amatori, care să se numească masajul pentru toți și în care să învățăm ce nu trebuie să facem la masaj decât să învățăm ce trebuie să facem la masaj. Ce trebuie este destul de simplu.”

„În primul rând, trebuie să-i arăți cum să facă masajul, apoi din ce poziție să facă în așa fel încât să-și folosească mai degrabă greutatea corpului decât palmele sau degetele. Dacă faci cinci minute din degete, clar că obosești.”

Hai cu play pentru a afla mai multe despre masaj, chiar de la un specialist!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.