Filmul lui Paul King, ”Wonka”, este pe primul loc în box-office-ul nord-american

Filmul fantasy „Wonka”, cu Timothée Chalamet în rolul principal, a avut un debut puternic în cinematografele nord-americane în weekend, după un start deja bun în străinătate, potrivit estimărilor publicate de firma de specialitate Exhibitor Relations, informează AFP.

Nominalizat la Globurile de Aur la categoria „Cel mai bun actor”, pentru Timothée Chalamet, filmul lui Paul King a obţinut încasări de 39 de milioane de dolari în Statele Unite şi Canada de vineri până duminică.

În acest film, Chalamet interpretează o versiune mai tânără a celebrului ciocolatier Willy Wonka din romanul lui Roald Dahl „Charlie şi fabrica de ciocolată”, personaj jucat mai întâi de Gene Wilder şi apoi de Johnny Depp.

Un alt prequel, „The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes”, s-a clasat pe locul secund, cu încasări de 5,8 milioane de dolari, o performanţă pentru o peliculă aflată în cinematografe de cinci săptămâni.

Nominalizat, de asemenea, la Globurile de Aur, la categoria animaţie, „The Boy and the Heron”, noul film al maestrului animaţiei japoneze Hayao Miyazaki, a coborât de pe primul loc pe al treilea, obţinând încasări de 5,2 milioane de dolari.

O altă producţie japoneză, filmul SF „Godzilla Minus One”, regizat de Takashi Yamazaki şi produs de studioul Toho, se află pe locul al patrulea, cu încasări de 4,9 milioane de dolari, în faţa lungmetrajului „Trolls Band Together”, cu încasări de 4 milioane de dolari.

Topul 10 din box-office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice, potrivit Boxofficemojo.com:

6. „Wish” (3,2 milioane de dolari)

7. „Napoleon” (2,2 milioane de dolari)

8. „Renaissance: A Film by Beyoncé” (2 milioane de dolari)

9. „Poor Things” (1,2 milioane de dolari)

10. „The Shift” (1 milion de dolari)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.