Manchester City, în finala CM al cluburilor. Japonezii de la Urawa, neputincioși în fața campioanei Europei

Sursă: Instagram-Manchester City

În cea de-a doua semifinală a ediției de anul acesta a Campionatului Mondial al Cluburilor, Manchester City și Urawa s-au confruntat, în primul meci direct din istorie, la Jeddah, pe ”King Abdullah Sports City”, din Arabia Saudită.

Manchester City venea la această partidă, de pe pământ asiatic, după un egal obținut pe teren propriu, contra celor de la Crystal Palace, în ceea ce a constituit un alt pas greșit făcut de Pep Guardiola și elevii săi.

Cu tot lotul complet, în afara cunoscutelor accidentări ale lui Kevin De Bruyne, revenit, de curând, la antrenamentele cu restul coechipierilor, dar și cea de mai curând apărută, a norvegianului Erling Haaland, ”cetățenii” nu au început foarte promițător meciul.

În prima repriză, jucătorii clubului care a înregistrat tripla în stagiunea trecută nu au putut să înscrie în poarta japonezilor, în ciuda unei posesii zdrobitoare, de 77%. De asemenea, fotbaliștii trupei din Premier League au trimis spre buturile echipei asiatice 13 șuturi în prima parte, dintre care patru au fost cadrate, ineficient, însă.

Cea mai mare șansă de a deschide scorul din prima repriză, a celor de la Manchester City a venit la o fază creată de Matheus Nunes, fostul jucător al celor de la Wolves. Mijlocașul portughez a sprintat pe lângă doi dintre fundașii adverși și a șutat, închis fiind, dintr-un unghi dificil. Execuția acestuia a prins spațiul porții, dar goalkeeper-ul celor de la Urawa a plonjat și a respins balonul trimis puternic.

În minutele adiționale ale actului întâi, ”alb-albaștrii” au izbutit să introducă balonul în plasa adversă, cu ajutorul unui oponent. Apărătorul central al japonezilor, Marius Hoibraaten, a vrut să îndepărteze pericolul din careul său, dar a lovit defectuos balonul și a oferit șansa lui City de a trece în avantaj.

După reluarea jocului, campioana Angliei s-a remarcat pe plan ofensiv prin mijlocașul croat, Mateo Kovacic. La șapte minute distanță de la revenirea pe teren a celor două echipe, fostul jucător al lui Chelsea a primit o pasă de la Kyle Walker, din partea dreaptă. Acesta a preluat perfect și a șutat spre colțul lung, de la marginea careului, mingea fiind imposibil de blocat de către portarul asiaticilor. 2-0 City.

Șapte minute mai târziu, un alt mijlocaș al echipei antrenate de Pep Guardiola, Bernardo Silva, a făcut 3-0 pe tabela de marcaj. Portughezul, responsabil cu inventarea fazelor de atac, a avut puțin spațiu la dispoziție în afara careului, iar șutul său deviat, l-a păcălit pe Nishikawa, intrând în poartă.

Singura șansă de a puncta decisiv în rândul celor de la Urawa a apărut cu nouă minute înainte de ultimul fluier. Totuși, inspirația portarului celor de la City, Ederson, care a ieșit dintre buturi și a blocat la fix tentativa lui Shoya Nakajima de a marca, a menținut scorul intact.

Chiar dacă pe final, japonezii au fost nemulțumiți, pentru că nu li s-a dictat o lovitură de la unsprezece metri, Manchester City a câștigat înfruntarea la scor de neprezentare și se pregătește de finala CM al cluburilor.

În prima semifinală a competiției globale care reunește formații puternice de pe fiecare continent al lumii, a avut loc un duel brazilian-egiptean. Actuala grupare pentru care evoluează fostul fotbalist al celor de la Real Madrid, Marcelo, a întâlnit-o pe Al Ahly, câștigând meciul cu scorul de 2-0. Golurile au venit abia în actul secund, atunci când Arias a marcat de la punctul cu var, iar jucătorul aflat sub privirile celor de la Chelsea, John Kennedy, a dublat avantajul echipei sud-americane.

Cu o statistică incredibilă, de 25 de ocazii de gol, dintre care 9 au reprezentat șuturi pe poartă, clubul din Manchester se va duela cu Fluminense pentru marele trofeu.

Ediția trecută a CM al cluburilor a fost adjudecată de trupa spaniolă, Real Madrid, după o finală plină de goluri cu Al-Hilal. ”Los Blancos” se impuneau, pe atunci, cu scorul de 5-3, într-un meci disputat în Maroc, la Rabat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.