Târg de Crăciun la Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale

Foto: Facebook / Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Un târg de Crăciun, cu produse tradiționale românești, este organizat în curtea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în perioada 19 – 22 decembrie.

Târgul este organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu sprijinul Asociației Produs de Cluj și cu participarea membrilor din cadrul Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România (FNPPTR).

Vizitatorii vor găsi o gamă variată de produse tradiționale. Cei care vor vizita Târgul de Crăciun din curtea MADR (Bulevardul Carol I, nr 2 – 4) vor putea cumpăra bucate specifice Crăciunului din toate regiunile României, precum: brânză, smântână, cașcaval, telemea, brânză de burduf, caș, cârnați de porc, slănină afumată, caltaboș, jumări, cârnați de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, mușchi afumat, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulcețuri din fructe sau băuturi alcoolice.

În preajma sărbătorilor de iarnă, timp de patru zile, MADR își deschide porțile pentru a găzdui o expoziție cu vânzare de produse agroalimentare românești.

Acest eveniment este un bun prilej de a face cunoscute tradițiile și obiceiurile culinare naționale, de a promova valorile populare românești autentice, transmise din generație în generație. Vă invit să încurajăm producătorii autohtoni, cumpărând românește de la acești oameni harnici și muncitori care știu să ducă mai departe datinile prin realizarea de produse cu gust, ca odinioară, a declarat Florin-Ionuț Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-un comunicat transmis de MADR.

Această prezentare necesită JavaScript.

De asemenea, vizitatorii vor putea cumpăra produse recunoscute pe scheme de calitate europene (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Telemea de Sibiu și Plăcinta dobrogeană.

La Târgul de Crăciun de la Ministerul Agriculturii se găsesc și produse din sistemul agriculturii ecologice din România: legume, dar și diferite sortimente de miere și produse ale stupului.

Producătorii din zona montană au adus diverse preparate din păstrăv, dulcețuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume și fructe deshidratate, iar din fermele vegetale sunt aduse legume și fructe de sezon, ulei de floarea soarelui presat la rece și diverse produse obținute din lavandă.

Pentru cei aflați în căutare de cadouri, meșterii populari vin cu produse ce pot fi oferite în dar celor dragi.

Programul Târgului de Crăciun de la MADR este între 19 și 21 decembrie, între orele 09:00 – 19:00, iar vineri, 22 decembrie, între orele 09:00 și 14:00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.