VIDEO: Ioana Ciocan (Art Safari) – „Copiii pot să își facă propriile lor vederi de Crăciun”

Expoziții de jocuri și jucării vintage de pe vremea lui Moș Gerilă, spectacole de animație cu păpuși, concerte de colinde și ateliere de creație pentru copii… Acestea sunt doar câteva dintre experiențele puse la dispoziție în cadrul Art Safari Christmas Edition. Mai multe ne-a spus Ioana Ciocan, director Art Safari în matinalul de pe 98.3 FM.

Ioana Ciocan ne dezvăluie că ediția de Crăciun nu a fost una plănuită cu mult timp înainte: „Ediția aceasta de Crăciun este o ediție fulger, nu am plănuit-o și ne-am dat seama că avem nevoie de mai mult spațiu expozițional. Așa că am extins zona de la parter ca să facem loc ediției de Crăciun, care este o ediție absolut splendidă.

Invitata din matinal ne recomandă să mergem la Art Safari, menționându-ne ce putem vedea în cadrul expozițiilor: „Trebuie să veniți pregătiți să treceți prin zeci de ani de Crăciun pentru că avem și lucruri de colecție din anii ’60-’80, dar și Crăciunul contemporan, plin de culoarea bine cunoscută roșu, de foarte multe mirosuri de turtă dulce, de ciocolată.”

„Părinții sau cei care vin în Art Safari pentru Crăciun trebuie să nu ocolească expoziția noastră temporară dedicată cele mai vechi ii din România, este cu altiță cu aur și cu argint. Se păstrează perfect. Anul în care a fost făcută este 1795, de undeva din zona Harghitei.”

Sursa foto: cornel munteanu

„Copiii bineînțeles că pot să asiste și la programul nostru de coruri, care sunt absolut superbe. Pe 21 și pe 22 vine și Moș Crăciun, așa că toți copiii pot să povestească cu Moș Crăciun și să își spună dorințele. Sperăm că Moșul o să aibă timp să le îndeplinească pe toate.”

Copiii se bucură de gratuitate la intrare în Art Safari: „Toți copiii până în 14 ani intră gratuit la Art Safari și le recomand părinților să vină cu încredere pentru că pe lângă atelierele de turtă dulce, pot să vină și la aterilele noastre kinder care sunt cu fel de fel de sorcove, felicitări, tricouri pictate, pictură pe globuri. Sunt ateliere perfecte pentru această perioadă.”

Dacă vrei să faci un cadou unei persoane cu o vârstă lăudabilă, poți alege turul ghidat pentru seniori: „Pentru că toți suntem în perioada perfectă pentru cadouri, avem un cadou pentru vârsta cea mai frumoasă. Pe 21 decembrie, de la ora 11:00 avem tur de zi pentru seniori. Este un program pilot pe care ghizii noștri îl oferă la un preț de 50 lei. Oferim un tur în toate spațiile expoziționale.”

„Ceai, cafea și multă ciocolată ca să fim plin de energie toată ziua, toate astea cred că reprezintă un cadou perfect pe care putem să îl facem vecinilor, prietenilor, mamelor, unchilor pentru că trebuie să ne gândim și la ei mai ales în această perioadă. Plus că este un moment bun și pentru socializare.”

Ioana Ciocan ne explică diferențele dintre Crăciunul actual și cel trăit cu zeci de ani în urmă; „Roșu a fost introdus ca o culoare comercială asociată cu Crăciunul la un moment dat în istorie, dar cred că diferența principală este manualitatea. Tot ce înseamnă vederi, globuri, toate erau făcute de mână.”

„Vederile de Crăciun erau pictate cu acuarelă, globurile sparte se pisau, iar aceste resturi de sticlă deveneau un fel de sclipici și se folosea pe vederi ca zăpadă. Vata era folosită tot așa pe post de zăpadă. Aceasta era făcută din material natural, din bumbac 100%.”

„Cred că manualitatea este cea mai mare lipsă din Crăciunul contemporan. De aceea mă bucur că avem atelierele Art Safari kinder unde copiii pot să își facă propriile lor vederi de Crăciun, să-și deseneze propriile lor lucrări și să-și dea seama că toți suntem artiștii.”

Nu uita, Art Safari Christmas Edition are loc în perioada 6-22 decembrie. Hai cu un play pentru a afla mai multe de la Ioana Ciocan despre acestă ediție specială de Crăciun a Art Safari!

Autor: Cornel Munteanu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.