Lionel Messi și Luis Suarez, din nou coechipieri după o pauză de cinci ani. Ce anunță presa internațională

Sursă foto: Facebook-Luis Suarez

Luis Suarez a semnat contractul cu noua sa echipă de club, Inter Miami, formație din Florida, SUA, la care evoluează și fostul său partener și coleg din atacul Barcelonei, Lionel Messi.

Fotbalistul uruguayan a fost implicat, în ultimele luni, în mai multe știri similare, care anunțau o posibilă reluare a colaborării dintre sportivii sud-americani. Jurnalistul sportiv italian, Fabrizio Romano, a anunțat că uruguayanul a semnat o înțelegere cu echipa din MLS.

Documentele parafate de legenda mai multor cluburi europene, printre care Liverpool, Barcelona sau Atletico Madrid a fost de acord să semneze pe o perioadă de un sezon. Totuși, în contractul acestuia, există o condiție prin care atacantul sud-american să poată prelungi etapa petrecută la Inter Miami.

Momentan, Luis Suarez este legitimat la o grupare din campionatul Braziliei, Gremio, de la care și-a luat rămas bun în fața suporterilor la începutul acestei ultime luni din 2023. Pe atunci, starul uruguayan înscria în repriza secundă a duelului cu Vasco da Gama și încheia cu o impresie bună perioada trăită la clubul sud-american, timp de o stagiune.

Înainte de a semna cu Gremio, Luis Suarez mai îmbrăcase tricoul unei grupări din întrecerea internă a țării sale natale, Nacional, dar și pe cel al rivalei celor de la FC Barcelona, o altă echipă la care a jucat, Atletico Madrid.

Echipa din Miami urmează să anunțe în mod oficial venirea lui Suarez la clubul patronat de David Beckham. Acesta poate rămâne până în 2025 în MLS, dacă va dori.

Luis Suarez se va alătura lotului de jucători ai celor de la Inter Miami din calitate de fotbalist liber de contract, după ce a refuzat să își extindă înțelegerea cu cei de la Gremio. La trupa americană din MLS, fostul atacant din LaLiga va împărți, din nou, vestiarul, cu Lionel Messi. Cei doi au făcut parte din atacul stelar al Barcelonei, pe vremea când exista un al treilea reprezentant al acestei linii ofensive, Neymar JR.

Pe lângă conexiunea aparte dintre uruguayan și argentinian, care au făcut spectacol pe Camp Nou, timp de șase sezoane, Luis Suarez va face echipă, precum la Barcelona, cu Sergio Busquets și Jordi Alba, foste glorii catalane.

Acordul verbal dintre cele două părți, Luis Suarez și clubul lui Beckham, a fost stabilit încă din luna noiembrie, dar administratorii celor de la Inter Miami au fost nevoiți să aștepte întreruperea campionatului din Brazilia pentru a confirma transferul.

Sursă foto: Instagram-Fabrizio Romano

În prezent, cota de piață a lui Luis Suarez se învârte în jurul sumei de 4 milioane de euro, la vârsta de 36 de ani. Viitorul star al formației din Florida a marcat, în stagiunea din Brazilia, care tocmai ce s-a încheiat, 17 goluri și a oferit alte pase decisive.

Uruguayanul merge la Inter Miami, trupă căreia Lionel Messi, de la venirea sa din Franța, de la PSG, i-a adus primul trofeu major din istorie. Campionul mondial argentinian a reușit să pună mâna, alături de coechipierii săi, pe trofeul ”Leagues Cup”, după o finală disputată în compania celor de la Nashville, grație loviturilor de departajare.

În ciuda acestei performanțe, cifrele echipei la care vor evolua toți cei patru foști fotbaliști ai formației din Spania, nu au fost deloc strălucitoare în principala competiție, campionatul Conferinței de Est.

În această ierarhie, Inter Miami s-a poziționat pe locul al 14-lea, penultimul, în fața celor de la Toronto FC, cu 34 de puncte. Lionel Messi și CO nu au putut să o ridice pe gruparea patronată de David Beckham în clasamentul intern.

Noul sezon din MLS, cel din 2024 este programat să înceapă pe 22 februarie, iar prima partidă a celor de la Inter Miami va fi organizată pe teren propriu, în fața celor de la Real Salt Lake. Atunci, ar putea fi prima dată când Luis Suarez și-ar face apariție pe teren împreună cu amicul său, Lionel Messi, pe gazon.

Luis Suarez a strâns în timpul petrecut la Barcelona 195 de goluri în 283 de partide în care a fost prezent pe teren, iar în tricoul selecționatei țării sale, a bifat 68 de reușite în 138 de meciuri.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.