Cinci defibrilatoare semi-automate au fost amplasate în Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”

Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti devine un loc mai sigur.

Fiind una dintre locaţiile extrem de tranzitate din Bucureşti, aeroportul beneficiază  de 5 defibrilatoare semi-automate, destinate persoanelor fără pregătire medicală şi care pot salva viaţa unei victime care a suferit un stop cardiorespirator până la sosirea echipajelor medicale de urgenţă, a transmis DSU.

Defibrilatoarele sunt plasate strategic în spațiile principale ale aeroportului astfel:
1 defibrilator în zona pre-securitate în terminalul nou.
1 defibrilator în zona porților de la “Plecări” interne.
1 defibrilator în zona porților, pe holul central, de la “Plecări” internaționale.
1 defibrilator în zona benzilor de bagaje.
Aproximativ 70 de angajați ai Aeroportului București au fost instruiți de către personalul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și al Fundației pentru S.M.U.R.D., în acordarea primului ajutor în caz de stop cardiorespirator și utilizarea aparatelor.
Cursurile vor continua și în perioada următoare.
Până în acest moment, în regiunea București-Ilfov au fost montate 85 de defibrilatoare, urmând ca proiectul să se extindă treptat și în orașe precum: Iași, Sibiu, Timișoara, Oradea, Constanța, Cluj-Napoca și Craiova.
Inițiativa face parte din proiectul național „Punct de prim ajutor. Fii salvator!”, inițiat de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă în parteneriat cu Lidl Romania, Fundația pentru SMURD și implementat cu sprijinul STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Vodafone Romania și Linde Gaz România. Proiectul are scopul de a le facilita cetățenilor posibilitatea de a acorda primul ajutor în cazul unui stop cardio-respirator, prin dotarea magazinelor Lidl și a unor spații publice intens tranzitate cu echipamente avansate de asistență medicală de urgență.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.