Dramatism total în Superligă: Goncalo Gregorio, ”eroul” dinamoviștilor în ultimul meci al anului

Dinamo București și FC Voluntari s-au întâlnit în ultima partidă din campionatul intern a acestui an, pe stadionul ”Arcul de Triumf”, din Capitală. Scorul final a fost 1-0 pentru trupa ”alb-roșie” care ajunge la al doilea succes la rând și la cel de-al patrulea, în total, din această stagiune.

Meciul din București, între două formații aflate în subsolul clasamentului, începea cu o echipă dinamovistă cu un moral ridicat, după cele trei puncte acumulate de pe terenul celor de la FC Botoșani, în cea mai recentă rundă, și cu un FC Voluntari demoralizat după eșecul de pe teren propriu contra celor de la FCU Craiova 1948.

”Câinii roșii” au dat startul înfruntării din întrecerea internă cu un ritm mai bun de joc decât cel al adversarului, dar fără a își crea șanse mari de a înscrie. De partea cealaltă, ilfovenii nu au inițiat nicio fază periculoasă în primele minute ale jocului, retrăgându-se în propria jumătate și încercând să surprindă pe contraatac.

Prima posibilitate clară de gol a duelului din București a apărut în minutul 27, atunci când, din cauza unei gafe de proporții fundașului central al oaspeților, Matricardi, FC Voluntari putea încasa gol. Apărătorul ilfovenilor a pasat înspre portarul său fără a se orienta, iar atacantul portughez al gazdelor, Goncalo Gregorio, nu a putut profita.

Acesta a a intrat în posesia balonului și a fost întâmpinat de portarul formației de lângă Capitală, pe care a încercat să îl dribleze. Jesus Fernandez a reușit să prindă mingea și să spele greșeala coechipierului său.

În tabăra ilfovenilor, prima apariție la finalizare a venit pe finalul primei reprize, atunci când în minutul 43, fotbalistul islandez Runar Sigurjonsson a executat plasat o lovitură liberă. Faza fixă din care jucătorul nordic a ieșit la rampă a fost lovită de la marginea careului, dintr-o poziție centrală, dar Adnan Golubovic a împins în picioare și a parat în față șutul acestuia.

În prelungirile actului întâi, fostul fotbalist al celor de la Dinamo București, Adam Nemec, a marcat cu un șut la colțul lung, din cădere. Totuși, golul înscris de FC Voluntari a fost anulat pe motiv de offside regăsit în poziția neregulamentară a vârfului slovac.

După o pauză mai lungă decât cea așteptată, din pricina unor dificultăți tehnice pe care arbitrii partidei le-au avut în legătură cu echipamentele de comunicare, ”câinii roșii” au intrat mai montați în partea a doua. Introdus în următoarele 45 de minute ale confruntării din Superligă, Hakim Abdallah a fost angajat, în minutul 47, cu o pasă în careul advers. Atacantul din Madagascar a preluat pe piept, a protejat și a încercat să șuteze, dar a fost blocat.

Însă, mingea a ajuns la Dani Iglesias care a trimis un șut-centrare, pe jos, la care Dennis Politic s-a întins serios, dar nu a putut trimite în plasa porții balonul. În minutul 50, defensiva gazdelor a fost pusă la treabă, la acțiunea în care Vadim Rață a săltat o minge peste apărarea adversă, iar Runar Sigurjonsson a așezat ideal pentru Adam Nemec.

Slovacul a șutat din voleu, dar slab, iar mingea a fost reținută de portarul croat al dinamoviștilor. Cea mai mare șansă de gol a partidei a apărut la poarta celor de la FC Voluntari, atunci când omul meciului grupării antrenate de Zeljko Kopic în duelul cu FC Botoșani, Dennis Politic, a filtrat o pasă genială. Cel care a intrat în posesia balonului, Goncalo Gregorio, a tras direct în Jesus Fernandez, care a ieșit la timp dintre buturi.

Cu 10 minute înainte de fluierul final al centralului, o centrare venită din axul stâng din partea lui Vadim Rață l-a găsit pe Matricardi, care a reluat cu capul la colțul lung, peste portarul dinamoviștilor. Totuși, mingea l-a depășit pe unul dintre coechipierii argentinianului, iar tabela a rămas nemișcată.

Hakim Abdallah a fost implicat, în minutul 86, într-o fază promițătoare, după ce acesta a driblat doi oponenți. În momentul finalizării, atacantul ”câinilor” nu s-a sincronizat îndeajuns și a șutat peste bara transversală.

Internaționalul insulei Madagascar a obținut, în minutul 90 al meciului, o lovitură de la unsprezece metri pentru trupa sa, după un duel Igor Armaș. Acesta și-a luat revanșa față de execuția ratată cu câteva momente înainte și a oferit șansa lui Goncalo Gregorio de a aduce victoria ”alb-roșilor”.

De la punctul cu var, lusitanul nu a dezamăgit și a punctat cu un șut plasat, în partea dreaptă a portarului, iar chiar dacă Jesus Fernandez a ghicit colțul, nu a putut interveni. 1-0 pentru Dinamo București, care s-a apărat compact până la sfârșit și chiar au avut șansa de a își dubla avantajul, în urma unui contraatac.

Zeljko Kopic a reușit să adune a doua victorie pe banca tehnică a clubului din ”Ștefan cel Mare”, după prestația solidă din duelul cu FC Botoșani. De asemenea, dinamoviștii au legat patru succese în acest sezon, toate obținute împotriva a două grupări: FC Botoșani și FC Voluntari.

În prezent, ”câinii” rămân pe penultima poziție a clasamentului, cu 16 puncte, la patru în fața moldovenilor de la Botoșani. Următoarea clasată este Poli Iași, cu șapte lungimi înaintea dinamoviștilor. În prima partidă din 2024, gruparea bucureșteană o va întâlni la Ploiești, pe Petrolul, pentru ca, ulterior, să joace împotriva Rapidului, pe teren propriu.

În tabăra ilfovenilor, înfrângerea bifată în fața penultimei clasate din Superligă a fost a doua la rând, iar trupa de lângă Capitală va evolua, în meciul de debut al anului nou contra celor de la Oțelul Galați.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.