Cauza probabilă a ciocnirii tramvaielor: eroare umană

foto: Radu Șofran
STB a făcut noi precizări cu privire la accidentul produs în această dimineață, în zona intersecției Șos. Ștefan cel Mare cu strada Lizeanu, în care două tramvaie s-au ciocnit violent.
foto: Radu Șofran
„Referitor la incidentul de azi dimineață, de la ora 5:56, în care doua vagoane ale STB SA au fost implicate într-un accident în zona intersecției Sos. Ștefan cel Mare cu strada Lizeanu, Societatea bucureșteană de transport public face următoarele precizări: 
Evaluare la fața locului a comisiei tehnice STB a stabit faptul că linia de tramvai se află în parametri tehnici corespunzători, ⁠macazul de la l intersecția Lizeanu este  funcțional, iar vagoanele implicate nu prezentau defecțiuni tehnice, care să provoace deraierea.
Concluziiile preliminare ale comisiei STB mai spun că macazul era activat spre stânga – sens Stefan cel Mare spre Obor, în zona intersecție Lizeanu. 
Vagonul tramvaiului 5 a continuat traseu fără să dezactiveze macazul stânga. 
Așadar ⁠cauza probabilă a accidentului ar fi o eroare umană, potrivit specialiștilor STB.
Comisia tehnică a STB face propria evaluare și va ține cont, în concluziile finale și de raportul Brigăzii de Poliție Rutieră a municipiului BUCUREȘTI, mai precizează societatea bucureșteană de transport public.”
Amintim că două tramvaie s-au ciocnit de dimineaţă pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală, iar în urma impactului, cei doi vatmani şi unul dintre călători au fost fost accidentaţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale, informează Societatea de Transport Bucureşti (STB).

Cei doi vatmani au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind 0. În urma impactului, conducătorii celor două tramvaie şi unul dintre călători au fost accidentaţi uşor, fiind transportaţi la spital pentru îngrijiri medicale.

Pentru preluarea fluxului de călători s-a înfiinţat linia naveta 601, care a circulat de la Gara Basarab până la Bucur Obor, pe arterele: Şos. Ştefan cel Mare, Bd. Iancu de Hunedoara, Şos. Nicolae Titulescu, Cal. Griviţei, Piaţa Gării de Nord, Bd. Dinicu Golescu, cu întoarcere la Gara Basarab’, precizează STB.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.