Aproximativ 24 de mii de angajați MAI vor fi de serviciu în perioada Revelionului

Sursa foto: Poliția Română/facebook

Aproximativ 24 de mii de angajați ai Ministerului de Interne vor fi la datorie de mâine, 29 decembrie, până după Revelion.

Pe șosele, Poliția Rutieră va supraveghea circulația cu 360 de radare și va amplasa mai multe filtre pentru depistarea șoferilor băuți sau drogați.

Totodată, autorităţile anunţă că au confiscat peste 100 de tone de articole pirotehnice, au deschis peste 500 de dosare penale și fac un nou apel.

„O mobilizare suplimentară va fi asigurată în noaptea dintre ani, când la nivel naţional sunt programate 1.389 de evenimente, fiind estimată participarea a peste 700.000 de persoane. Cele mai importante evenimente, ca număr de participanţi, vor avea loc în municipiile Bucureşti, Craiova şi Timişoara, cele mai multe urmând să fie organizate în judeţele Neamţ, Bacău şi Biho.

Conducerea MAI a dispus ca pentru următoarele zile să fie mobilizat un dispozitiv de efective MAI similar celui care a acţionat pe parcursul minivacanţei prilejuite de sărbătoarea Crăciunului, când a fost menţinut climatul normal de siguranţă publică, fiind înregistrată o scădere cu 20 de procente a numărului de infracţiuni comise cu violenţă şi o scădere cu 54,8% a numărului de accidente rutiere grave.

Având în vedere că în această perioadă şi, în special în noaptea de Revelion, foarte mulţi cetăţeni folosesc articole pirotehnice, atragem din nou atenţia că acestea pot fi extrem de periculoase. Dacă nu sunt utilizate corespunzător, cu luarea tuturor măsurilor de protejare a oamenilor, a animalelor, a bunurilor şi a mediului, materialele pirotehnice pot provoca rănirea gravă a persoanei care le foloseşte sau a celor din jur, incendii sau chiar tragedii.

În urma acţiunilor desfăşurate începând cu data de 14 noiembrie, au fost confiscate peste o sută de tone de materiale pirotehnice şi au fost întocmite 522 de dosare penale, în cadrul cărora s-au constatat 595 de infracţiuni. Totodată, au fost aplicate 296 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape jumătate de milion de lei.

Pe sectoarele de drum cu risc crescut de producere a unor accidente grave, echipajele rutiere pot acţiona cu aproximativ 360 de aparate radar. Poliţiştii vor organiza la nivel naţional, pe timp de zi şi de noapte, acţiuni pentru depistarea şoferilor care reprezintă un pericol major pe drumurile publice pentru că se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor interzise.

Poliţia de Frontieră a dispus măsuri pentru întărirea dispozitivului responsabil de activităţile de supraveghere şi control la frontieră, precum şi pentru fluidizarea tranzitului de persoane şi vehicule în punctele de trecere. În funcţie de valorile de trafic, unde va fi posibil se vor suplimenta arterele de control pe sensul mai aglomerat sau se vor folosi echipamente mobile de control”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.