VIDEO: O călătorie de Crăciun prin lumea diversă a artei cu Alina Teianu-Cocioran

Alături de Generația Z a fost Alina Teianu-Cocioran, care ne-a invitat în universul său plin de aventuri, dezvăluind cum și-a urmat pasiunile și cum a explorat diversitatea talentelor sale.

Alina este o actriță și un artist păpușar la Teatrul Țăndărică din București, dar și realizator și moderator de emisiuni la radio. Alina a dat personalitate și voce unor personaje îndrăgite din emisiuni de la „Disney Channel”, „Nickelodeon” și „Radio Romania”. Ne-a încântat copilăria cu o gamă variată de roluri în spectacole precum „Alice în Țara Minunilor”, „Albă-ca-Zăpada” sau „Păcală”, a demonstrat abilitățile sale actoricești într-o paletă diversă de personaje.

Ce împinge un om să fie şi să rămână artist?

Alina ne dezvăluie că dorea să devină avocat sau jurnalist, însă primul său contact cu lumea audio a fost ca realizator de emisiuni radio. Acest moment a constituit începutul unei pasiuni profunde pentru acest domeniu.

Am început emisiunea într-un spirit festiv și am vrut să aflăm care este amintirea ei magică de Crăciun! Alina își amintește cu plăcere momentul în care, în clasa a 8-a, a primit prima casetă cu melodii de la Andre.

„Eram clasa a 8-a, fetele de la Andre începuseră să aibă mare succes și am primit de Crăciun prima lor caseta cu ”Moșule ce tânăr ești”. Am două surori mai mici decât mine cu aproape 4 ani. Și a fost mare bucurie în casă, că am putut să ascultăm la casetofon acea casetă cu Andre și chiar mi-a rămas amintirea asta în gând și suflet.”

În ceea ce privește provocările pe care le-a întâmpinat în lumea teatrului, invitata noastră a menționat două premiere recente: un personaj de suflet în „Aventurile unui prieten imaginar” și interpretarea unui rol total opus tiparelor obișnuite în „Munchhausen, baronul cel poznaș”.

„Aici am avut de-a face cu un personaj de contre-emploi, eu fiind obișnuită cu prințese, aici a trebuit să creez un personaj călător, băiețos, hip hoper, care cântă, cu pălărie, un dur. Total opus de ce am făcut până acum. A fost o provocare pentru mine și o bucurie în același timp și chiar s-au amuzat toți prietenii și familia când au venit să mă vadă.”

Trecerea către lumea dublajului a venit ca urmare a recomandării profesorilor săi din facultate. De atunci, Alina a devenit o voce familiară în dublajul de desene animate, o experiență care a continuat timp de 14 ani.

„E important să fii în locul potrivit la momentul potrivit. Am avut șansa să fiu recomandată de profesorii mei din facultate, la unul dintre studiourile la care merg acum și așa s-au legat lucrurile. Eram în facultate, am fost chemată la un casting, au văzut că mă descurc și de aici am tot fost chemată și uite că fac dublaje de 14 ani.”

Sursa foto: bucurestifm

Provocările unui artist

Cu doi copii mici și o carieră solicitantă, Alina pune pasiune în tot ceea ce face, însă uneori refuză proiecte pentru a petrece timp cu familia sa. Cu toate acestea, continuă să abordeze fiecare proiect cu entuziasm și să își păstreze dragostea pentru artă.

„Eu cumva am și un bagaj de dus în spate, doi copii mititei și trebuie să am cu atât mai multă energie, dar nu-mi pierd această bucurie. Este o meserie pe care o fac cu plăcere și îmi place să fac tot felul de proiecte, să fie o provocare în fiecare zi. Cu toate că anul acesta a fost primul an în care am refuzat multe proiecte, pentru că simțeam că am obosit și că trebuie să petrec timp și cu familia mea. Cumva, chiar dacă eu refuzam proiecte, apăreau alte lucruri mult mai ok. Vreau și fac cu bucurie și îmi păstrez entuziasmul ăsta câte zile voi avea. E păcat să nu faci cu bucurie, se simte imediat dacă începi să devii mecanic pe scenă sau la dublaje, n-ai cum să păcălești.”

Are și personaje pe care nu le-a putut dubla, deși și-a dorit foarte mult rolul: „Am dat doua castinguri și eram cât pe-aci să iau castingul la Maleficent pentru Aurora. Pentru că eu am o specială rinita cronică, de fiecare dată când am fost la casting eram înfundată în nas. Am mai dat proba o dată, dar eram la fel.”

Pentru viitor, Alina își dorește să pună în scenă un one woman show, unde să-și demonstreze versatilitatea și abilitățile sale artistice.

„Mi-ar plăcea foarte mult să fac un one woman show, ţin la chestia asta de câtiva ani, dar nu s-au legat lucrurile până acum. Chiar mi-ar plăcea să-l fac pentru că aș avea ocazia să ating și toate vocile pe care le fac eu, aș avea ocazia să mânuiesc și păpuși și marionete. Mi-ar plăcea să fac radio, cum vă spuneam! Nimic nu e întâmplător, când trebuie să fie atunci va fi.”

Talentul său versatil și contribuțiile pline de viață în teatru, în dublajul de desene animate sau în prezentările emisiunilor de tv și radio sunt doar câteva dintre culorile paletei sale artistice. Alina este exemplul de om care își urmează cu tărie și încredere visurile. Este o artistă care navighează prin lumea artei cu zâmbet larg și inimă deschisă, bucurându-se de călătorie, mereu în căutare de noi aventuri.

Dacă ești curios să afli mai multe, intră pe canalul de YouTube București FM. Ne găsești pe Instagram și Facebook pentru momente din afara emisiunii. Te așteptăm pe TikTok pentru sesiunea de Speed Questions. Pe noi ne vei auzi vineri, de la 21:00, pe București FM, în Generația Z.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.