Primăria Sectorului 4 investeşte în peste 2.000 de locuri în creşe şi grădiniţe noi

Primăria Sectorului 4 investeşte în peste 2.000 de locuri în creşe şi grădiniţe noi, în condițiile în care este o criză acută la acest capitol.

La nivelul acestei zone administrativ-teritoriale sunt aproximativ 2.500 de solicitări ce nu au putut fi soluţionate.

Primăria Sectorului 4 precizează că a făcut primii paşi ce presupun reconfigurarea unor clădiri deja existente aflate fie în proprietatea, fie în administrarea sa şi transformarea acestora în creşe şi grădiniţe noi.

Implementarea acestei prime etape va crea 2.000 de noi locuri în creşe şi grădiniţe.

Primele astfel de lucrări s-au încheiat în zona Niţu Vasile, unde fostul sediul al Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale Sector 4 a fost reconfigurat şi transformat în creșă.

Din toamna anului trecut, acolo au fost aduși aproximativ 120 de copii.

Lucrări similare sunt în derulare şi în cazul fostului sediu al Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 4 din Aleea Ciceu, precum şi în ceea ce priveşte clădirea din Strada Enache Ion în care a funcţionat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4.

Acestora li se vor adăuga, anul acesta, alte cel puţin patru asemenea unităţi pentru care autoritatea locală a demarat procedurile administrative premergătoare începerii lucrărilor.

Anul acesta, urmează să debuteze construcţia de la zero a unei grădiniţe şi a unei creşe pe Bulevardul Metalurgiei 214-220.

În paralel, vor fi modernizate şi reconfigurate alte trei spaţii aflate în administrarea autorităţii locale şi în cazul cărora funcţiunea actuală de spaţii comerciale nu se mai justifică, dată fiind atât necesitatea urgentă a creării de noi locuri în creşe şi grădiniţe.

Și aici este vorba despre clădirea Pieţei Apărătorii Patriei, un imobil aferent Pieţei Progresul, precum şi clădirea Pieţei Berceni.

Pentru toate aceste spaţii va fi solicitat acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti în vederea schimbării destinaţiei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.