Rafael Nadal nu va juca la Australian Open

Sursa foto: Rafa Nadal/facebook

Rafael Nadal nu va participa la Openul Australiei, după ce a suferit o nouă accidentare la revenirea sa în circuit, la turneul de la Brisbane.

Spaniolul a avut nevoie de o mică intervenţie medicală în timpul înfrângerii din sferturile de finală de la Brisbane de vineri. El a descris după meci o durere musculară în zona unde a avut o accidentare contractată cu un an mai devreme, scrie AFP.

Nadal, 37 de ani, care a revenit în competiţie, în Australia, după aproape un an de pauză din cauza unei accidentări, a fost nevoit să meargă la vestiar în timpul meciului cu Jordan Thompson pentru a primi îngrijiri, după ce a simţit dureri în partea superioară a coapsei stângi. Australianul Thompson a câştigat cu 5-7, 7-6 (8/6), 6-3 în 3h25.

Acum, Rafael Nadal a anunțat că accidentarea necesită investigații și nu va fi apt pentru primul Grand Slam al anului.

„În timpul ultimului meu meci de la Brisbane am avut o mică problemă la un muşchi care, după cum ştiţi, m-a îngrijorat. Odată ajuns la Melbourne am avut ocazia să fac un RMN şi am o ruptură mică pe un muşchi, nu în aceeaşi parte unde am avut accidentarea şi asta e o veste bună. În momentul de faţă nu sunt pregătit să concurez la nivelul maxim în meciuri de 5 seturi. Voi merge înapoi în Spania pentru a mă duce la doctor, pentru a mă trata şi a mă odihni”, a scris Nadal pe X.

Rafael Nadal a suferit două operaţii la şold anul trecut

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.