27 de persoane salvate din situații critice, în doar 24 de ore

Foto: IGSU/ facebook

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că marți, 9 ianuarie, la nivel național, pompierii militari au acționat cu promptitudine în 1.553 de misiuni în sprijinul comunităților și bunurilor acestora.

„Astfel, în decursul celor 24 de ore, cele mai multe intervenții au fost desfășurate de către echipajele SMURD, care au asistat medical peste 1.200 de persoane. Totodată, ieri, colegii noștri au salvat 27 de persoane aflate în stare critică. Concomitent cu misiunile de prim ajutor, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 104 incendii înregistrate la nivel național, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale”, precizează IGSU.

Totodată, echipajele operative au acționat în aproximativ 200 de misiuni pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieții, fenomene hidrometeorologice periculoase, precum și în alte situații de urgență.

În acest context, ieri, în intervalul orar 07:00 – 21:00, salvatorii au intervenit în 6 localități din 6 județe (BT, GL, IS, NT, VS și VN) pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.