VIDEO: Iustin – Înainte și în timpul HVNDS

În prima ediție din 2024, „Generația Z” a vrut să deschidă anul cu puțin zgomot bine calibrat. Noi, studenții FJSC, l-am invitat pe Iustin Radu Câmpeanu, solistul trupei HVNDS.

Iustin ne-a povestit despre prima lui întâlnire cu muzica și despre cum a apărut pasiunea pentru ea: „Aveam 6 – 7 ani, am văzut un copil care cânta la pian la televizor și am spus, mamă ce tare! Vreau și eu!”.

Părinții lui au crezut că e doar o fază, totuși, i-au cumpărat o placă din asta mică și mi-a plăcut foarte tare. Au observat că am ureche muzicală, am reprodus o piesă din demo și și-a dat tatăl meu seama și m-a dus la pian. Inițial îmi plăcea că tata e chitarist, fratele meu e tot așa cu muzica, dar momentul în care am renunțat la tot pentru muzică a fost abia după ce am trecut de adolescență. Atunci mi-am dat seama că vreau să fac doar asta.”

Dacă erați curioși cum a luat naștere trupa HVNDS, ei bine Iustin ne-a povestit: „Destul de simplu. În perioada 2014 – 2016 am colaborat cu mai mulți artiști de la DeMogaMusic. Principal era What’sUP. Eram toboșar și producător pentru el (…) și tot stând pe lângă producători foarte buni, am învățat și eu să produc la un nivel la care mă simțeam mulțumit și am zis la un moment dat Da! Vreau să îmi fac trupa mea în sfârșit! Eu până atunci băteam la tobe. Am avut ocazia să am un studio pentru mine, seara când nu era nimeni și stăteam până la 5 – 6 dimineața și compuneam.”

Una dintre cele mai cunoscute lucrări ale trupei HVNDS este coverul rock al piesei „Șatra se întoarce” – original Șatra B.E.N.Z.

Sursa foto: bucurestifm

„Mie mi se pare că în general muzica urbană are o legătură foarte strânsă și foarte puternică cu rock-ul, cu metalul. Adică era foarte ușor. Pur și simplu mi se pare că e altă energie, una ceva mai explozivă pentru că am adăugat chitări și tobe și urlete și ne-a spart foarte tare piesa, noi fiind mari fani Șatra.”

Stilul principal al trupei HVNDS este rock-ul alternativ, pe care din când în când îl combină cu trapul, așa că l-am rugat pe Iustin să ne spună mai multe despre cum sună mix-ul acesta:

„Combinația asta de stiluri a luat naștere în momentul în care am început să lucrez cu Lu-K Beats care a zis ”Hei! Nu ai vrea să facem dragoste muzicală între stiluri? Eu vin cu trap-ul meu, tu cu rock-ul vostru și facem ceva la mijloc.” și așa a plecat. Am preluat niște schițe, niște beat-uri de bază de la o mână de producători foarte buni de la el și am construit peste.”

Dacă ești curios să afli mai multe, intră pe canalul de YouTube București FM. Ne găsești pe Instagram și Facebook pentru momente din afara emisiunii. Te așteptăm pe TikTok pentru sesiunea de Speed Questions.

Ne poți asculta LIVE vineri de vineri, de la 21:00, pe București FM, în Generația Z.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.