Patru bărbați au fost reținuți în cazul sesizării furtului unui seif dintr-o locuință din Sectorul 4

Foto: Poliția Capitalei/ facebook

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, au fost reținuți în cazul sesizării furtului unui seif dintr-o locuință din Sectorul 4, cu un prejudiciu de aproximativ 70.000 de euro, urmând a fi prezentați magistraților cu propunere legală.

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale Sector 4 au pus în executare miercuri două mandate de percheziție domiciliară, în București și județul Ilfov, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
În fapt, la data de 6 ianuarie, Secția 14 Poliție a fost sesizată, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în aceeași zi, din locuința sa, situată în Sectorul 4, i-ar fi fost sustras un seif metalic, ce conținea bijuterii, ceasuri de lux, ceasuri vechi de valoare și mai multe sume, în lei și valută, precum și diverse acte.

Cazul a fost preluat de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 4, iar în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, s-a stabilit că fapta ar fi fost săvârșită de către patru bărbați, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani.

Poliția Capitalei informează că probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 6 ianuarie, bărbatul de 26 de ani, după o înțelegere prealabilă cu ceilalți trei bănuiți, privind înscenarea unui accident cu autoturismul victimei, s-ar fi deplasat la locuința acesteia, din Sectorul 4, moment în care, bărbatul de 40 de ani ar fi înscenat accidentul și ar fi sunat victima, chemând-o la mașină.
Ulterior, bănuiții s-ar fi deplasat într-o localitate din județul Ilfov, unde ar fi tăiat seiful, apoi și-ar fi însușit bunurile și documentele din interior, celelalte fiind aruncate într-un lac de acumulare dintr-un județ apropiat.

Astfel, în vederea probării activității infracționale a bănuiților, la data de 10 ianuarie, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate ceasurile și documentele sustrase din seif. De asemenea, a fost identificată o societate comercială, la care bănuiții ar fi introdus bunurile sustrase, în regim de amanet.

Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigații Criminale – Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.