VIDEO: „Sunt convins că oamenii care credeau că știau ceva despre noi o să rămână puțin șocați, câteodată uluiți” – Cornel Ilie, solistul trupei VUNK

VUNK a pregătit o mulțime de surprize pentru tine! Mâine lansează o nouă piesă. „Iluzionista” face parte din noul album al trupei. 16 februarie este o altă dată pe care vrei să o notezi în calendar. De ce? Păi atunci va fi lansat albumul „De luni până duminică”. Cornel Ilie a venit astăzi în matinalul de pe 98.3 pentru a ne spune mai multe despre toate acestea.

Cornel Ilie ne spune ce planuri are pentru anul 2024. „Sunt niște dorințe pe care de fiecare dată mi le pun și chiar dacă nu reușesc într-un an să le realizez, vreau să fac foarte multe lucruri pentru că îmi place să nu stau degeaba.”

Anul începe cu lansarea unei piese, chiar mâine. „Se numește Iluzionista și face parte din albumul pe care urmează să îl lansăm într-o lună. Sună a cântec străin de petrecere din anii ’90. Un text foarte ironic despre persoanele care vin când ți-e lumea întreagă și pleacă când ți-e lumea mai dragă.”

„Este doar un extras, doar o secvență, o scenă dintr-un album, dar care stă foarte bine pe picioare și este de sine stătător. Are un loc foarte bine pus dacă îl asculți cap-coadă.”

Pe 16 februarie are loc lansarea unui nou album al trupei VUNK, „De luni până duminică”. „Albumul acesta este aproape ca un film. Este un album pe care îl cred și sper ca măcar cei care sunt fani să-l trăiască, nu să-l asculte. Nu este doar cu cântece, este și cu multe texte vorbite pe muzică.”

Inspirația pentru acest album a venit și prin prisma unui curent din alte țări. „Este un curent care prin străinătate, prin America mai ales, diverși artiști spun niște texte, niște gânduri sub formă de proză sau poezie, folosind și o coloană sonoră.”

„S-a întâmplat ca mie să-mi placă să fac și muzică, să și scriu și atunci am experimentat și actul și forma asta de expresie artistică.”

Artistul se așteaptă ca oamenii să fie surprinși de noul album. „Este foarte interesant și sunt convins că oamenii care credeau că știau ceva despre mine sau despre noi o să rămână puțin șocați, câteodată uluiți.”

„E atipic și din punctul de vedere al duratei unor cântece pentru că sunt cântece care durează 6 minute, sunt cântece sau titluri care durează 20 de secunde și abia aștept să îi dăm drumul în lume.”

„Vreau să înțeleg cum percepe lumea ce am gândit acolo. Mai ales având în vedere că atenția oamenilor tinde să fie spre perioade cât mai scurte de 5-10 secunde. Noi ne-am dus la extrema cealaltă și am creat momente mai lungi.”

Pentru promovarea albumului „De luni până duminică” trupa VUNK va pleca într-un turneu prin toată România. „O să plecăm într-un turneu prin toată țara menit promovării albumului. Cel mai tare mă bucură că se întâmplă în locurile în care îmi place cel mai mult să cântăm: case de cultură, teatre, filarmonici și piețe publice.”

VUNK vrea să împartă scena cu artiștii locali ai fiecărui oraș în care va cânta. „Scena pe care noi o punem în fiecare oraș vrem să o punem și la dispoziția unor artiști tineri din toate orașele în care mergem. Suntem în căutare de artiști locali care vor să-și găsească un public. Am aruncat un mesaj acum două seri în social media pe toate conturile noastre.”

„Nu contează vârsta. Trebuie să fie la început de drum și să vrea să-și găsească un public. Întotdeauna este foarte greu să găsești o scenă liberă.”

Hai și tu cu un play la videoclipul de mai sus pentru a asculta întreaga discuție din Bună dimineața, București!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.