CE de patinaj artistic: o sportivă româncă în primele 10 ale competiției. Julia Sauter s-a făcut auzită după triumf: ”Sunt obișnuită să nu fiu printre favorite”

Sursă foto: Facebook - Corona Brașov

Julia Sauter (26 de ani) a terminat pe poziția a 10-a proba programului scurt de la Campionatele Europene de Patinaj Artistic. Competiția are loc în perioada 10-14 ianuarie 2024, iar sportiva din România a încheiat cu un total de 58,59 de puncte.

Patinatoarea româncă de origine germană a concurat în orașul lituanian, Kaunas, acolo unde, de altfel, se desfășoară această ediție a Campionatelor Europene de Patinaj Artistic. Julia Sauter nu a coborât sub primele 10 la finalul programului scurt, cu punctajul de 58,59. Totuși, diferența față de prima clasată a acestei probe este considerabilă, deoarece sportiva din Belgia, Loena Hendrickx a terminat programul cu un total de 74,66 de puncte.

Belgianca este urmată, în ierarhia finală a programului scurt al acestei întreceri, de o compatrioată. Nina Pinzarrone a obținut 69,70 de puncte la aceiași probă, iar podiumul a fost completat de campioana în exercițiu, georgianca Anastasiia Gubanova. Cea din urmă a înregistrat un punctaj final de 68,96 puncte.

La sfârșitul unuia din programele la care a participat în această competiție care are loc într-una din țările baltice, Julia Sauter a declarat că este obișnuită cu felul în care este privită de publicul larg. De asemenea, una dintre reprezentantele României la această ediție a Campionatelor Europene de Patinaj Artistic a menționat că are încredere în viitorul României, dar și că o problemă medicală a împiedicat-o să se pregătească la nivel optim.

Am avut mari emoții înainte de a patina. Sunt recunoscătoare că s-a încheiat și că a mers bine. Sunt învățată cu participarea, de una singură, la competiții și de a nu fi considerată una dintre favoritele la titlu. Acum, avem o echipă a României mult mai mare, iar eu mereu vreau să îmbunătățesc nivelul și cum am încheiat pe locul 10, pun presiune pe mine să îmi ridic nivelul. De asemenea, am fost bolnavă aproape toată luna Decembrie, deci pregătirea nu a fost una ideală”, a spus Julia Sauter, la primirea punctajului din partea arbitrilor, conform contului X al celor de la Golden Skate.

Patinajul artistic feminin al României îi datorează Juliei Sauter o mulțime de performanțe internaționale. Sportiva care reprezintă țara noastră a încheiat pe poziția a 18-a ediția Campionatelor Mondiale din 2022. În plus, Julia Sauter, la aceiași competiție, dar de anul trecut, a terminat pe locul 20. La Europenele din 2023, patinatoarea și-a asigurat un loc în primele 10, chiar pe ultima poziție a acestui top.

O altă patinatoare româncă care a participat la programul scurt al Campionatelor Europene de Patinaj Artistic din Lituania a fost Ana-Maria Beșchea. Tânăra sportivă a încheiat competiția pe locul 33, ultima treaptă a clasamentului, cu un punctaj adunat de 37,52.

Pentru că am avut două reprezentante la această ediție a Europenelor de Patinaj Artistic, istoria a fost marcată pentru România. Pentru prima dată de la înființarea modernă a patinajului artistic, statul nostru a trimis două patinatoare artistice la o competiție internațională.

Julia Sauter (stânga) și Ana-Maria Beșchea (dreapta) – Sursă foto: Inside Skating

După cum afirmă și clubul la care este legitimată Julia Sauter, Corona Brașov, pe pagina oficală de Facebook, pentru sportiva româncă urmează o altă întrecere importantă la această competiție din Lituania. Sâmbătă, 13 ianuarie, patinatoarea de origine germană va lua startul în cadrul programului lung, care reunește sportive de clasă din toată Europa. Ultima probă la care va participa Julia Sauter, la Campionatele Europene de Patinaj Artistic este programul liber.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.