Studiu: Managerii români au în plan să crească salariile în 2024

Sursa foto: Andra Radu

Șapte din zece manageri iau în calcul creșteri salariale cuprinse între 1% și 10% pentru propriile echipe, în 2024, și își doresc de la angajați implicare, inovație și adaptabilitate.

Concluzia reiese dintr-un studiu de specialitate și citat de Agerpres, care mai arată că doar doi din zece șefi de companie mizează pe măriri salariale cuprinse între 10% și 20%, iar 4% au bugetat un avans al remuneraţiilor de peste 20% comparativ cu 2023, în timp ce 8% estimează că nu vor crește remuneraţiile, în 2024.

Potrivit studiului Pronext, peste jumătate dintre cei chestionați (65%) spun că vor face angajări noi în 2024, dar există și 5% care afirmă că vor reduce numărul de angajări, iar 30% se așteaptă la o „înghețare” a recrutărilor.

În ceea ce privește cele mai importante motivații profesionale ale managerilor, acestea vizează autonomia decizională (32%), echilibrul dintre viața personală și cea profesională (30%) și asumarea riscului și a provocării profesionale (22%). În schimb, securitatea financiară este cea mai importantă motivație doar pentru 16% din totalul executivilor.

De asemenea, 46% dintre managerii din România vor aloca lunar dezvoltării în carieră 5% din bugetul total în anul 2024, iar 41% se gândesc la 10% din bugetul disponibil.

În Top 3 al celor mai importante lucruri pentru manageri, în 2024, se află: motivarea echipei coordonate (pentru 46% dintre profesioniști), echilibrul dintre viața personală și cea profesională (pentru 22%) şi delegarea competențelor către persoanele potrivite (14%). În plus, nivelul de specializare este important pentru 14% dintre managerii chestionați.

La studiul au răspuns 110 executivi din România.

Autor: Bogdan Verman

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.