Visul frumos s-a spulberat: România, învinsă, la scor, în sferturile CE la polo masculin, de campioana mondială, Spania

Sursă foto: Facebook- Federația Română de Polo

Naționala de polo masculin a României a pierdut meciul din sferturile de finală ale Campionatului European, desfășurat în acest an, în Croația. Partida s-a încheiat cu succesul ibericilor, scor 24-7, într-o confruntare care a avut loc în capitala țării, la Zagreb.

În primul sfert al întâlnirii, ”tricolorii” au pierdut la patru goluri dezavantaj, scor 6-2, în timp ce al doilea sfert a fost mult mai promițător și anunța o posibilă revenire în joc. Poloiștii români au fost doborâți în această parte a meciului la numai două goluri diferență, 4-2.

Totuși, cel de-al treilea sfert, care trebuia neapărat câștigat, pentru a mai păstra cât de cât deschisă soarta calificării, a fost adjudecat într-o manieră categorică de Spania, cu scorul final de 7-1. A fost cea mai dură înfrângere în vreun sfert a românilor, la această ediție a turneului final desfășurat în Croația.

În ultimul sfert al înfruntării, tot țara din Peninsula Iberică a avut câștig de cauză, deoarece s-a impus cu scorul de 7-2, singura îmbunătățire a imaginii noastre fiind marcarea unui gol în plus față de sfertul precedent. La finalul duelului, tabela s-a înclinat, în mod clar, spre tabăra spaniolilor, 24-7.

Din cauza acestei înfrângeri, naționala de polo masculin a României a ieșit din competiție, dar cu fruntea sus. Comparativ cu ediția precedentă, din 2022, a Campionatelor Europene, atunci când poloiștii țării noastre au încheiat pe locul al 10-lea, prestația de acum a fost mult mai reușită.

Grație performanței din această întrecere, România, la polo masculin, va putea să evolueze, luna viitoare, în cadrul Campionatului Mondial. În cazul realizării unei imagini de calitate la această competiție, cea mai importantă de pe plan internațional, sportivii noștri pot primi aprobarea pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Paris, din 2024. Dacă se va întâmpla acest lucru, poloiștii români ar fi singurii reprezentanții ai statului nostru la JO din Franța.

În timpul Campionatelor Europene de polo masculin din Croația, de anul acesta, România a obținut victorii pe linie în grupa în care a fost repartizată. Pe rând, Olanda, Slovenia și Slovacia au fost învinse de reprezentativa noastră. Mai apoi, optimile de finală ale turneului final din Croația a adus o altă victorie a sportivilor noștri, în fața Georgiei, fără drept de apel, cu scorul de 18-11.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.