Ziua Culturii Naționale: Filarmonica „George Enescu” organizează mai multe evenimente la Ateneul Român

Sursa Foto: Marga Tudor

15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale se celebrează și la Ateneu. Filarmonica „George Enescu” organizează duminică și luni mai multe evenimente, dar și un tur gratuit al clădirii-simbol a Bucureștiului.

Activitățile și evenimentele organizate sunt dedicate publicului de toate vârstele, dar mai ales tinerilor. Ateneul Român poate fi vizitat gratuit, luni 15 ianuarie.

Evenimentele includ Gala Premiilor MUSICRIT și un concert extraordinar organizat în cadrul proiectului Muzica pe Înțelesul Tuturor, la care vor participa câteva sute de elevi.

Lista evenimentelor:

14 ianuarie 2024, ora 19:00, Ateneul Român

Gala premiilor MUSICRIT – proiect realizat de Uniunea Criticilor, Redactorilor și Realizatorilor Muzicali din România împreună cu Filarmonica „George Enescu”.

15 ianuarie 2024, între orele 14:00 – 14:30, Ateneul Român

Filarmonica „George Enescu” organizează două tururi ghidate gratuite. Bine de știut: înscriere prealabilă a grupurilor se face la adresa de mail cleopatra.david@fge.org.ro.

15 ianuarie 2024, ora 18:00, Ateneul Român

În cadrul proiectului educativ Muzica pe Înțelesul Tuturor, Filarmonica „George Enescu” organizează un concert extraordinar dedicat Zilei Culturii Naționale.

Intrarea este gratuită la acest concert, însă au prioritate elevii care vin prin cadrul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

În România, Ziua Culturii Naționale este sărbătorită din anul 2011, la data de 15 ianuarie, ziua de naștere a poetului național Mihai Eminescu. În fiecare an, acest eveniment se desfășoară ca un omagiu adus personalităților emblematice ale României, precum și valorilor culturale, printr-un proiect de lege inițiat de Camera Deputaților (Legea 238, 7 decembrie 2010).

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.