Ziua Culturii Naţionale – lista evenimentelor din București

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Bucureşti organizează, pe 15 ianuarie 2024, de Ziua Culturii Naţionale, evenimentul Dor de Eminescu, care va cuprinde un program de muzică şi poezie dedicat poetului nostru naţional şi vernisajul expoziţiei „Sub semnul marelui Eminescu”.

Mai multe detalii AICI.

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, 15 ianuarie 2024, Muzeul Național de Artă al României inaugurează Galeria de Artă Decorativă Europeană, o expoziție permanentă unică în peisajul cultural românesc, care oferă publicului acces la o colecție impresionantă de aproximativ 400 de piese de tapiserie și mobilier, artă decorativă din ceramică, sticlă și metal.

Vezi aici detalii.

După o perioadă de pribegie de 15 ani prin mai multe spaţii din Bucureşti şi după o foarte lungă aşteptare, Teatrul Ion Creangă se reîntoarce acasă. Sediul din Piaţa Amzei nr. 13 a fost consolidat, Sala Mare este acum un loc modern şi sigur.

Evenimentul oficial de redeschidere a sălii, denumit „Teatrul Ion Creangă de poveste”, va avea loc de Ziua Culturii Naţionale, pe 15 ianuarie, de la ora 18:00, la Sala Mare (Piaţa Amzei 13), și a fost gândit special pentru a celebra oamenii care au făcut posibil acest lucru, într-un fel sau altul.

Detalii găsiți AICI.

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti celebrează Ziua Culturii Naţionale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susţinut de Corina Sîrghi. Acesta va avea loc luni, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.

Găsiți aici detalii.

Luni, 15 ianuarie, ora 18:30, Opera Națională București prezintă premiera capodoperei „Oedipe” de George Enescu, cu prilejul Zilei Culturii Naționale. Regia, decorul, costumele, luminile și coregrafia poartă semnătura lui Stefano Poda. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

Mai multe detalii AICI.

În perioada 15-31 ianuarie 2024 iubitorii de povești se pot bucura de numeroase evenimentele speciale organizate de echipa de povestitori A FOST ODATĂ cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

Colecția de resurse educative „Români de poveste” va fi sursa unei expoziții interactive în traseul de vizitare al Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, dar și o ocazie bună de a invita copiii din București și împrejurimi la o serie de ateliere non-formale în mai multe muzee din București.

Mai multe detalii AICI.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.