INSUFICIENT: Ana Bogdan, prim set câștigat la AO, dar o jucătoare de 16 ani întoarce soarta partidei

Sursă foto: Facebook - Australian Open

Ana Bogdan (66 WTA), una dintre cele trei reprezentante ale României la această ediție de Australian Open, a fost eliminată încă din runda inaugurală a primului turneu de Grand-Slam al anului.

Jucătoarea din țara noastră a fost repartizată pe partea inferioară a tabloului, fără a fi cap de serie la competiția de pe continentul australian. Ana Bogdan a avut de jucat în primul tur de la Australian Open împotriva unei sportive din Cehia, venită din calificări.

Brenda Fruhvirtova (110 WTA), în vârstă de numai 16 ani a fost adversara reprezentantei României în turul care deschidea întrecerea primului Grand-Slam din 2024. În primul duel direct dintre cele două jucătoare de tenis, Ana Bogdan a început mult mai hotărât și a reușit să se desprindă rapid pe tabelă, grație unui break obținut în startul meciului.

Scorul a devenit, în puțină vreme, 4-1 pentru româncă, care părea că deține controlul confruntării de la Australian Open. Tânăra jucătoare din Cehia nu a avut cum să riposteze în primul set al întâlnirii, mai ales, pentru că nu a izbutit să facă rost de vreo minge de break în actul întâi.

Ana Bogdan s-a dus rapid la scorul de 5-1 și a încheiat primul set într-o manieră categorică, cu 6-2. În următorul act, cehoaica a fost mult mai convingătoare, iar la primul game pe returul româncei, Brenda Fruhvirtova a reușit să facă break-ul. Ulterior, aceasta l-a pierdut, deoarece jucătoarea de la noi din țară a recuperat dezavantajul inițial și a egalat situația la general, 2-2. Până la scorul de 4-5 în favoarea Cehoaicei, lucrurile au mers normal, fiecare jucătoare câștigând pe propriul serviciu. La ultimul game pe serviciul româncei, cehoaica a trimis în prelungiri desfășurarea sa și a reușit să pună presiune pe Ana Bogdan, adjudecându-și, în cele din urmă, al doilea set.

Cu situația egalată pe tabelă, la capitolul seturi, actul decisiv a decurs firesc până la al doilea game pe serviciu al Anei Bogdan. Brenda Fruhvirtova a obținut un break simplu și s-a distanțat. Ulterior, scorul a devenit 5-1 pentru cehoaică, iar jucătoarea româncă avea de recuperat două break-uri. În cele din urmă, după ce a servit, în total, doi ași, comparativ cu cei trei serviți de Ana Bogdan, Brenda Fruhvirtova s-a impus în acest meci și s-a calificat mai departe, cu scorul final de 6-3, în setul decisiv.

La finalul celor două ore și 19 minute de joc, Ana Bogdan a părăsit competiția din Australia încă din turul inaugural, exact la fel ca la ediția precedentă a aceleiași întreceri. În anul 2023, românca era învinsă de Anna Bondar, în aceeași fază a AO, tot cu 6-3, în setul decisiv. Ana Bogdan venea după o altă eliminare suferită la competițiile organizate înainte de primul turneu de mare șlem al anului, în cadrul celei de la Adelaide. Acolo, în optimi, reprezentanta României pierdea duelul cu germanca Laura Siegemund, în două acte, 6-4, 7-5.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.