Încă o eliminare românească la AO: După Ana Bogdan, și Jaqueline Cristian este învinsă de o cehoaică

Sursă foto: Facebook - Australian Open

Jaqueline Cristian (83 WTA) a pierdut meciul din primul tur de la ediția de anul acesta de la Australian Open, în fața cehoaicei mai bine clasate, Katerina Siniakova (49 WTA). Scorul final al partidei de la Melbourne a fost de 6-2, 7-5 în favoarea adversarei uneia dintre reprezentantele României.

În primul set, Jaqueline Cristian a servit doi ași, în timp ce Katerina Siniakova a bifat trei ași. Jucătoarea din Cehia a făcut break-ul, la scorul din startul partidei, de 1-1. Aceeași Siniakova s-a desprins la scorul de 4-1 spre finalul primului act al întâlnirii competiției din Australia.

Primul set al confruntării s-a încheiat cu scorul de 6-2 în favoarea sportivei din top 50 WTA. În debutul actului secund, scorul a devenit rapid 2-0 pentru oponenta lui Jaqueline Cristian, la primul break reușit în acest set.

Mai apoi, s-a mers cap la cap cu serviciul de ambele părți, până la scorul de 4-4, atunci când reprezentanta noastră a recuperat break-ul pierdut în startul setului. La game-ul următor, Jaqueline Cristian a pierdut, din nou, pe propriul serviciu. Imediat după au urmat două game-uri în care jucătoarele aflate la serviciu nu s-au impus. Scorul a devenit 5-6 în favoarea Katerinei Siniakova, care a fost pusă în situația de a servi pentru câștigarea partidei.

Adversara româncei nu a greșit la serviciu și a obținut victoria, reușind să își adjudece un loc în turul secund de la Australian Open. România a mai pierdut, pe tabloul feminin, la simplu, o jucătoare la întrecerea din Australia.

Cele două sportive se mai întâlniseră, înainte de acest duel, într-un singur meci. Confruntarea a avut loc în luna februarie a anului 2022, la competiția din Emiratele Arabe Unite, iar scorul final a fost de 6-1, 7-5 pentru reprezentanta Cehiei. Desfășurarea partidei a fost una asemănătoare cu cea a meciului disputat la Australian Open, cu un prim set bifat în manieră categorică, pentru ca, mai apoi, al doilea act să fie unul mult mai echilibrat.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.