VIDEO: “Povestea cu filmul Zurli face parte din visul meu dintotdeauna” – Mirela Retegan

Gașca Zurli debutează în cinematografe și lansează cel mai așteptat film pentru copii „Superpietonii Zurli”. Mirela Retegan a fost invitata Elenei Zagaican în emisiunea LifeStyle pentru părinți de la București FM și a povestit despre cele mai amuzante momente petrecute la filmări, cum a pornit ideea acestui film și surprizele care îi așteaptă pe cei mici în cinematografe.

“Zilnic am idei și arunc semințe, după care mă retrag puțin și mă uit să văd unde încolțește din toată tarlaua aia pe care eu am aruncat semințe, unde iese firicelul de grâu și acolo unde iese firicerul de grâu pun apă, pun energie și pun speranțele că o să mă hrănească la un moment dat”.

Trecând prin aventuri neobișnuite și amuzante, care le testează prietenia dar le face să se și autodepășească, Gașca ZURLI descoperă în acest film de familie, ce însemnă puterea lui „împreună” și a educației prin joacă. Filmul „Superpietonii ZURLI”, o aventură fantastică pentru părinți și copii, ne face să redescoperim iubirea și curajul, principii care ne pot ghida în viață.

“Acțiunea din Superpietonii ZURLI se întâmplă în zilele noastre, să înțelegem mai bine ce se întâmplă atunci când nu respectăm regulile și alți oameni au grijă să creeze haos în viața noastră, intrăm în haosul lor și haosul lor ne cuprinde și ca în viață apare o zână bună care ne ajută să punem lucrurile la loc.”

“Povestea cu filmul Zurli face parte din visul meu dintotdeauna și acum 17 ani, când eu am creat acest concept, mi-am dorit foarte tare un singur lucru să ajut prin ceea ce eu știam că știu și pot să fac ca părinții și copiii să aibă relații mai bune în viețile lor. Am reușit să fac asta prin toate mijloacele posibile. Am scris versuri, am făcut poezii, am creat personaje, am scris povești, am făcut emisiuni de radio și de televiziune, am făcut spectacole, podcast-uri, CD-uri, DVD-uri, am folosit toate instrumentele posibile. Filmul este un alt instrument în care eu pun toate valorile Zurli, toate virtuțile în care eu cred, toate lucrurile importante pe care aș vrea copiii și părinții să le rețină din interacțiunea cu noi.”

Filmările pentru “Superpietonii Zurli” au avut loc în Iași și București, iar din distribuție fac parte: Mirela Retegan, Vero Căliman, Răzvan Marina, Lulu Varodi, Andreea Ghiță, Eduard Zănoagă, Edith Elekes, Larisa Mihăeș, Cezar Alexa, Teodora Enache. Cu participarea extraordinară a prietenilor: Roua și Mihai Morar, Luiza și Ioana Chereji, Alma și Amalia Enache, Smaranda și Codin Maticiuc.

Biletele au fost puse în vânzare și se pot achiziționa din site-ul zurli.ro.

“Este un moment istoric pentru mine și pentru noi și pentru România. Nu s-a mai făcut un film pentru toată familia care să atingă și copiii, și părinții, și bunicii și educatorii, de foarte multă vreme în felul ăsta!…este filmul despre care copiii de astăzi vor spune așa cum noi spunem: am văzut Veronica, am văzut Maria Mirabela”, a spus Mirela Retegan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.