Carlos Alcaraz și Iga Swiatek nu comit pași greșiți în primul tur la AO. Victorie muncită pentru poloneză, pe când spaniolul a trecut de experimentatul Gasquet, în trei seturi

Sursă colaj foto: Mario Soare- BeFunky

În meciurile din primul tur de la această ediție de Australian Open, și-au făcut apariția alți tenismeni de clasă, atât de pe tabloul masculin, cât și de pe cel feminin.

Carlos Alcaraz (2 ATP) și Iga Swiatek (1 WTA) au debutat, la rândul lor, la ceva distanță față de contracandidații principali la titlul de câștigători ai primului turneu de Grand-Slam din 2024, Novak Djokovic (1 ATP), respectiv, Aryna Sabalenka (2 WTA).

Campionul iberic de anul trecut de la Wimbledon a jucat, în runda inaugurală a acestei competiții contra tenismenului francez, Richard Gasquet (131 ATP). La a doua confruntare directă, asta după ce se mai întâlniseră în anul 2021, la un turneu din Croația, în finală, desfășurat pe zgură, când Alcaraz și-a adjudecat trofeul, ibericul nu a avut prea mari dificultăți.

Într-adevăr, în primul set al partidei din cadrul întrecerii de la antipozi, al doilea favorit de la Australian Open a jucat de la egal la egal cu adversarul său. Primul act a ajuns în tie-break, după ce ambii sportivi și-au păstrat serviciile. În prelungirea setului, spaniolul s-a desprins, cu greu, pe final, la scorul de 5-5 și a încheiat victorios setul de deschidere.

În al doilea act al primului meci de la această ediție de Australian Open pentru tânărul tenismen iberic, lucrurile au devenit mult mai relaxante, deoarece a reușit să obțină un break esențial. Scorul a devenit imediat 5-1, respectiv, încheiere de set en-fanfare, din cauza pierderii lucidității lui Gasquet și adaptării la condițiile de joc a lui ”Carlitos”.

Ultimul set al întâlnirii dintre jucătorul spaniol și cel francez a adus un scenariu similar celui din actul al doilea, pentru că Alcaraz a câștigat primele patru game-uri, ajungând rapid la scorul de 4-0 pe tabelă. Totuși, veteranul Gasquet a obținut două game-uri pe propriul serviciu și a mai recuperat din diferență, fără succes, în cele din urmă. Dublul câștigător de turnee de Grand-Slam a încheiat în minimum de seturi partida de debut de la AO și s-a calificat în turul secund, acolo unde va juca contra italianului Lorenzo Sonego (46 ATP).

De partea cealaltă, pe tabloul feminin, liderul mondial al momentului, poloneza Iga Swiatek a avut de înfruntat o jucătoare cu experiență și cu pedigree în tenis, Sofia Kenin. Americanca situată în top 50 al clasamentului general, mai exact, poziția 41 WTA, a avut-o în față pe cea mai în formă jucătoare de tenis.

În cadrul celei de-a treia întâlniri directe, partida dintre cele două sportive a început cu un game pe serviciu pierdut de favorită, dar recuperat, la puțin timp după. Meciul a ajuns la tie-break, în ciuda unor noi break-uri de ambele părți, acolo unde răbdarea și inteligența din joc ale Igăi Swiatek au făcut diferența.

Din postura de conducătoare cu 1-0 la seturi, poloneza s-a dezlănțuit în setul secund și a reușit break-ul la scorul de 2-2, pe care nu l-a mai înapoiat de atunci înainte. Iga Swiatek s-a impus, într-un final, cu scorul de 6-2 și în actul al doilea al confruntării și a obținut ”biletele” pentru runda următoare de la Australian Open. În acea fază a competiției, jucătoarea din Polonia va da piept cu o altă reprezentantă a SUA, Danielle Collins, situată pe locul 62 WTA.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.