Gala Premiilor FIFA The Best: Lionel Messi, absent la ceremonie, la al optulea trofeu de acest tip. Manchester City, clubul cu cei mai recompensați reprezentanți

Sursă foto: Facebook - FIFA

În capitala Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Londra, a avut loc decernarea premiilor ”FIFA The Best 2023”, în debutul noului an calendaristic.

Cu fostul fotbalist francez, Thierry Henry, printre lista de prezentatori ai evenimentului, seria de premii oferite a început cu premiul înmânat celui mai bun antrenor al anului 2023. La acest capitol, tehnicianul catalan al clubului care a reușit tripla în stagiunea precedentă, Pep Guardiola, a fost cel care a pus mâna pe trofeu.

Fostul manager al celor de la Barcelona și Bayern Munchen a punctat, la urcarea pe scenă, faptul că trupa ”blaugrana” a rămas în mintea și sufletul său, fiind recunoscător perioadei petrecute la formația de pe Camp Nou:

Barcelona este clubul inimii mele. Barcelona este motivul pentru care mă aflu aici, în fața voastră. Barcelona este parte din viața mea”, a declarat Pep Guardiola la gala premiilor ”FIFA The Best 2023”, potrivit jurnalistului sportiv italian, Fabrizio Romano.

Sursă foto: Facebook – FIFA

Ulterior, următoarea recompensă a fost revendicată de către cea mai bună antrenoare a anului 2023. În această direcție, managerul naționalei feminine a Angliei, Sarina Wiegman, a câștigat cel de-al patrulea asemenea trofeu din cariera sa de tehnician. Aceasta a ținut să menționeze că și-ar fi dorit ca ceva de anul trecut să fi fost altfel, dar și că apreciază evoluția avută, mulțumind tuturor celor care au ajutat-o, de-a lungul timpului:

Anul trecut am câștigat premiul, dar nu am intrat în echipa anului, iar anul acesta m-am gândit că ar putea fi invers.

„Le mulțumesc tuturor antrenorilor mei de la naționala Angliei și de la United. Sunt pur și simplu dată pe spate. Vorbesc mult despre faptul că nu a fost cea mai ușoară călătorie până aici, am luat-o pe ruta pitorească. Dar, privind înapoi acum, totul are sens. M-a făcut să fiu mult mai pregătită pentru provocările cu care mă confrunt până astăzi și să nu iau nicio zi ca fiind de la sine înțeleasă”, a precizat Sarina Wiegman în fața publicului prezent la Londra, conform Mediafax.

Mai apoi, organizatorii acestei ceremonii au bifat premierea celor mai buni portari ai anului trecut. La categoria feminin, reprezentanta naționalei britanice, Mary Earps, și-a adjudecat titulatura de cel mai bun goalkeeper din 2023, în timp ce în fotbalul masculin, internaționalul brazilian de la Manchester City, Ederson, a ieșit învingător, cu cele mai multe voturi.

Sursă foto: Facebook – FIFA

Un alt premiu acordat de cei care au fost responsabili cu punerea la punct a acestui eveniment de prestigiu a fost cel pentru fair-play-ul internațional. Naționala sud-americană, Brazilia, a câștigat acest titlu.

Guilherme Madruga a devenit câștigătorul premiului ”FIFA Puskas Award”, care se acordă marcatorului celui mai spectaculos gol al anului. Fotbalistul brazilian evoluează într-o ligă inferioară din campionatul său intern.

După aceea, premiul cel mai important al serii, mai exact, ”FIFA The Best Player 2023” a fost oferit campionului mondial în exercițiu, Lionel Messi. Jucătorul argentinian a lipsit de la această ediție a ceremoniei organizată de reprezentanții FIFA, în care i-a întrecut pe principalii contracandidați și din cadrul decernării ”Balonului de Aur”. Fotbalistul celor de la Inter Miami i-a depășit pe aceiași Kylian Mbappe și Erling Haaland, reușind să își treacă în palmares al optulea astfel de trofeu, un număr identic cu ”Baloanele de Aur” din vitrina sa.

Sursă foto: Facebook – FIFA

Ultimul premiu de referință al serii de la Londra a fost acordat celei mai bune fotbaliste a anului care tocmai ce s-a încheiat. Câștigătoarea ”Balonului de Aur”, la feminin, Aitana Bonmati, jucătoarea Barcelonei, a luat acest titlu, pentru evoluțiile excelente avute în tricoul trupei din Catalunia, dar, mai ales, pentru titlul mondial câștigat în tricoul naționalei Spaniei.

Totodată, jurnaliști sportivi cu experiență din întreaga lume și foști fotbaliști au ales și cei mai buni 11 jucători ai anului 2023, punându-i în aceeași formație. Manchester City, campioana Europei, a fost reprezentată, în această ”echipă ideală” de șase fotbaliști. Pe lângă Kyle Walker, John Stones, Ruben Dias, Kevin de Bruyne, Erling Haaland și Bernardo Silva, de la ”cetățeni”, și-au mai făcut loc, Thibaut Courtois, Jude Bellingham, Lionel Messi și Kylian Mbappe.

Sursă foto: Facebook – FIFA

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.