ASPA continuă campania gratuită pentru sterilizarea și microciparea câinilor de rasă comună

Foto: ASPA

Câinii de rasă comună cu stăpân, pot fi sterilizați și microcipați gratuit în următoarele două weekenduri, transmite Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA).

Campania de sterilizare și microcipare a câinilor de rasă comună cu deținător a fost reluată în data de 16 ianuarie. Clinica veterinară mobilă Green Vet a sterilizat gratuit câinii programați la adresa Șos. Oltenitei nr. 169, Sector 4.

În luna ianuarie ASPA pune la dispoziție alte două adrese unde locuitorii Capitalei pot veni pentru a-și steriliza și microcipa gratuit câinii:

  • 20-21 ianuarie – Sache Vet Clinic va steriliza la Școala Gimnazială Nr. 161 din Calea Giulești 486A, Sector 6.
  • 27-28 ianuarie – Clinica Hands&Paws va efectua sterilizări la Centrul de Informare pentru Cetățeni al Primăriei Capitalei din Calea Ferentari nr. 72, Sector 5.

Programările se fac de luni până vineri, între orele 09:00-16:00, la numărul de telefon 0743.204.942.

ASPA transmite și câteva informații utile despre pregătirea câinilor înainte de operația de sterilizare:

  • se asigură gratuit anestezia, operația de sterilizare, tratamentul post operator, microciparea și înregistrarea în RECS și carnetul de sănătate
  • animalul nu trebuie să mănânce nimic cu 12 ore înainte de operația de sterilizare și trebuie să fie clinic sănătos pentru a putea fi sterilizat
  • femelele se sterilizează începând cu vârsta de 6 luni, iar masculii de la vârsta de 8 luni.

Din 16 ianuarie, ASPA a reluat și acțiunile de informare și control alături de Poliția Locală a Municipiului București. Deținătorii de câini vor fi verificați dacă au câinii microcipați și sterilizați, așa cum prevede legea. Amenzile pentru nerespectarea legislației sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.