Proiectul ”Moștenirea”, creat de Mihai Mălaimare, cuprins într-o expoziție, la MNLR

Credit foto: Andreia Bârsan

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește, timp de o lună, în sediul din strada Nicolae Crețulescu 8, expoziția „Moștenirea”, semnată de Rolf Vescan.
Cele 54 de fotografii surprind un proiect unic în peisajul teatral autohton, realizat de actorul Mihai Mălaimare în opt facultăți de profil din România și Republica Moldova..

Vernisajul a avut loc în seara de 18 ianuarie, la finalul maratonului ”Zilele Culturii Române”, organizat de MNLR. ”Este un moment special și ne bucurăm că incheiem astfel aceste seri”, a mărturisit Loreta Popa, anfitrionul acestor evenimente.

Acest demers este unul unicat și este excepțional.  a remarcat Gilda Lazăr, reprezentanta JTI, partenerul proiectului. ”Mihai Mălaimare face parte din curentul excepționalist”.

Pentru a putea intra cât mai bine în atmosfera acestui laborator de creație, curatoarea Antoaneta Tica a ales să expună aici și o serie de obiecte, de la simplele tricouri inscripționate, la fascinantul costum de spectacol, alături de o parte dintre instrumentele de machiaj folosite de  Mirela Vescan pentru a transforma toate aceste chipuri în statui vivante. ”Nu îmi închpuiam că pensulele mele vor ajunge într-o expoziție. Și la Muzeu, ți național,  la Muzeul Național al Literaturii române” a spus cu emoție cunoscuta make-up artist.

Tot în cadrul expoziției, este disponibil și un scurt film documentar al proiectului. Acesta poate fi vizionat, la cerere.

Programul de vizitare este de marți până duminică, între 10:00 și 18:00 (până în 15 februarie 2024), iar accesul este gratuit.

Proiectul continuă și în 2024, într-o altă formă, cu alți tineri studenți-actori, a anunțat Mihai Mălaimare, la vernisaj.

 

Rezultatul acestei munci de cercetare în cadrul universitar, cele opt spectacole de statui vivante întruchipând personaje shakespeariene, a fost prezentat cu succes la  Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Ediția 30.

București FM a fost prezent și la acel eveniment. Urmăriți în video momentul în care artiștii plecau în paradă pe pietonala Nicolae Bălcescu, către spațiul de joc de la Zidul Cetății.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.