Deszăpezirea Capitalei, pe sectoare!

Polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au acționat pe timpul nopții pentru verificarea modului în care operatorii de salubritatea respectă obligațiile care le revin privind deszăpezirea la nivelul municipiului București și pentru depistarea zonelor în care exista posibilitatea depunerii de polei. În urma activităților desfășurate și a monitorizării video, s-a constatat faptul că operatorii de salubritate au verificat străzile din Urgența 1 și 2, cu precădere în zona podurilor, pantelor, rampelor, pasajelor și au acționat prin pluguire și împrăștiere de material antiderapant, acolo unde au fost solicitați să intervină.

Totodată, în urma monitorizării video, a informațiilor furnizate din teren de către polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B., B.P.R. și polițiile locale de sector, urmare a avertizării meteo de lapoviță și ninsori, au fost transmise către Apa Nova 7 locații (b-dul Aerogării/str. Biharia, b-dul Aerogării/b-dul Ficusului, b-dul Timișoara/str. Brașov, pod Grant – breteaua către Crângași, pod Ciurel, șos. Virtuții, b-dul Ghncea nr. 32), unde a fost semnalată prezența acumulărilor de apă în carosabil și s-a intervenit pentru degajare.

De asemenea, polițiștii locali din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au acționat pentru identificarea persoanelor fără adăpost expuse temperaturilor scăzute. În urma activităților desfășurate, au fost depistate 7 persoane fără adăpost, acestea refuzând instituționalizarea într-un centru social, motiv pentru care locațiile acestora au fost transmise lucrătorilor din cadrul D.G.A.S.M.B., în vederea monitorizării.

La orele 06.45, operatorii de salubritate au comunicat faptul că sunt pregătiți să intervină pe timpul zilei prin împrăștiere de material antiderapant și pluguire, astfel:

– Sector 1 – Romprest: 40 utilaje și 170 operatori;

– Sector 2 – Supercom: 41 utilaje, 50 operatori și 5 coordonatori;

– Sector 3 – Direcția de Salubritate: 30 utilaje și 150 operatori;

– Sector 4 – Rosal: 54 utilaje și 30 operatori;

– Sector 5 – Salubritate # Fapte: 38 utilaje, 140 operatori și 20 coordonatori;

– Sector 6 – Urban: 24 utilaje, 265 operatori și 16 coordonatori.

La această oră, traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă. Zăpada s-a depus într-un strat de câțiva centimetri, iar carosabilul este extrem de alunecos în unele zone.

Și mijloacele de transport ale STB circulă în condiții de iarnă dar nu există blocaje.
În cursul dimineții, s-au înregistrat totuși câteva evenimente. Un tramvai care circula pe linia 36 spre Pipera a deraiat la intersecția Pantelimon/Ferdinand.
De asemenea, din cauza dâmburilor de zăpadă formate în zona intersecțiilor pe câteva artere, cum ar fi Pantelimon, Cobălcescu și Duca, s-au înregistrat blocări temporare.
Autobuzele nu mai circulă pe calea tramvaielor, ci pe carosabil, si efectuează stațiile la bordură.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.