Victorie ”galben-neagră” într-un derby din Superligă. Petrolul, peste Dinamo, mulțumită unui gol marcat în ultimele 10 minute

Petrolul Ploiești a câștigat derby-ul din etapa cu numărul 22 din Superligă, jucat împotriva lui Dinamo București, cu un gol înscris pe final de meci. Scorul final al partidei a fost de 1-0, chiar dacă evenimentele controversate nu au lipsit din timpul înfruntării.

La primul duel jucat pe stadionul ”Ilie Oană”, din anul 2024, ”galben-negrii” au primit vizita ”câinilor roșii”, într-un meci disputat în condiții dificile, cu o minge fuosforescentă, pentru a putea fi rapid idfeniticată, din cauza zăpezii de pe teren.

Confruntarea dintre cele două formații a început cu partiturile clasice, fără noutăți aduse în primul unsprezece de ambele părți. Acest lucru vine în urma transferurilor făcute în special de clubul bucureștean în această perioadă de transferuri, patru la număr.

În startul întâlnirii de la Ploiești, jocul a fost întrerupt din cauza obiectelor pirotehnice aruncate pe gazon dinspre galeria trupei gazdă, care au încetat să mai apară abia după anunțul crainicului de pe stadion. Ulterior acestui moment, prima mare ocazie de a înscrie a apărut în minutul 20 al jocului, atunci când fundașul dreapta ivorian, Seniko Doua, a scăpat singur, pe contraatac, spre poarta dinamovistă.

Viteza lateralului dreapta al prahovenilor l-a ajutat în duelul cu un alt fotbalist rapid, Ionuț Amzăr, trecând ușor de acesta. Totuși, când a ajuns în fața porții, în loc să finalizeze, Seniko Doua a preferat să paseze spre un adversar, dar balonul a fost interceptat de unul dintre fundașii oaspeților, iar pericolul a fost îndepărtat.

La două minute distanță, același Seniko Doua, care a fost cel mai prezent fotbalist al gazdelor pe plan ofensiv în prima jumătate a actului întâi, a trimis o torpilă spre poarta apărată de Adnan Golubovic. Execuția acestuia, venită după executarea unei faze fixe, a fost deviată de un adversar și i-a creat probleme portarului dinamoviștilor, care plecase în colțul opus. Totuși, goalkeeper-ul croat s-a redresat și a respins mingea în corner.

În minutul 26 al confruntării de la Ploiești, a venit prima șansă de a marca pentru formația antrenată de Zeljko Kopic. Cristi Costin, fundașul dreapta al dinamoviștilor a pătruns în careul advers, nefiind întâmpinat de vreun adversar și a șutat, pe jos. Încercarea acestuia de a marca a fost prea slabă, din punct de vedere al intensității, pentru a putea deschide scorul.

Spre finalul primei reprize a duelului din Superligă a avut loc cel mai încins moment al partidei. La o acțiune în partea dreaptă a careului ”câinilor roșii”, fotbalistul împrumutat de la rivala din oraș, FCSB, Alexandru Musi, a oprit balonul din întoarcere și a fost deposedat, prin alunecare de Nichita Patriche. Fundașul dinamoviștilor a luat și piciorul adversarului, iar centralul jocului a dictat lovitură de la unsprezece metri.

După consultarea arbitrajului video, acesta s-a răzgândit și a întors faza, creând nemulțumire pe banca tehnică a gazdelor. Următoarea oportunitate importantă a meciului a venit în startul reprizei secunde, după un corner executat de Takayuki Seto. La centrarea venită dinspre fotbalistul asiatic, niciun coechipier de la Petrolul Ploiești nu a putut relua spre poartă.

Balonul a ajuns la Jair, care a centrat din nou, iar, din câțiva metri, lovitura de cap trimisă de Paul Papp a trecut puțin pe lângă buturile apărate de Adnan Golubovic. În minutul 67 al confruntării din campionatul intern, Takayuki Seto a surprins cu un șut puternic catapultat de la aproximativ 30 de metri. De sub bara transversală a fost respinsă mingea de portarul oaspeților, pentru a evita primirea unui euro-gol.

În minutul 75 a apărut următoarea șansă de gol, tot de partea ploieștenilor, atunci când atacantul central al ”galben-negrilor”, Gicu Grozav, a șutat din voleu. Mingea trimisă de acesta nu a putut fi cadrată și a fost reținută de goalkeeper-ul formației din ”Ștefan cel Mare”.

Golul a venit cinci minute mai târziu, după o fază încâlcită, în care jucătorii gazdelor s-au încurcat unul pe celălalt. Totuși, după o minge preluată de Seniko Doua la marginea careului, acesta i-a trimis spectaculos, cu călcâiul lui Jair, care a tras din prima la colțul lung, iar execuția trimisă la firul ierbii l-a învins pe Adnan Golubovic. 1-0 pentru Petrolul.

Până la finalul meciului, dinamoviștii nu au putut egala, iar la sfârșitul timpului regulamentar, statisticile au arătat că ocaziile de gol le-au aparținut gazdelor (9:6), la fel ca șuturile pe poartă (3:2). Capitolul ”posesie” a fost echilibrat, 49%-51% în favoarea dinamoviștilor.

Cu această victorie la limită, ploieștenii au urcat până pe poziția a șaptea, cu 30 de puncte, la două puncte în spatele celor de la U Cluj. În etapa care vine, ”găzarii” o vor întâlni pe Oțelul Galați, departe de casă. ”Câinii roșii” rămân pe penultima poziție, iar în runda următoare vor da peste ultima echipă de pe podiumul din Superligă, Rapid București.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.