Fosta şefă de achiziţii la Spitalul Obregia, condamnată la 5 ani închisoare

Sursa foto: https://tribunalulbucuresti.ro/

Fosta şefă a Serviciului Achiziţii din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu, într-un dosar în care a fost acuzată că a acordat preferenţial unor firme contracte pentru achiziţii de produse, la preţuri supraevaluate şi de zece ori.

În acelaşi dosar,  administratorii firmelor care au primit contracte cu dedicaţie la Spitalul Obregia, au fost condamnaţi cu suspendare pentru complicitate la abuz în serviciu.

De asemenea, în cazul Şefului Serviciului Administrativ din cadrul spitalului, a fost încetat procesul penal pentru fals intelectual, ca urmare a prescrierii faptelor.

Pe latură civilă, persoana condamnată de instanţă trebuie să plătească spitalului daune materiale de 4,8 milioane lei, din care o parte în solidar cu ceilalţi inculpaţi şi firmele acestora.

În plus, firmele implicate în trucarea licitaţiilor au fost obligate la plata unor amenzi penale: Freemac Med SRL – 90.000 lei, Trendy Alien SRL – 50.000 lei, Frigoterm Eco Service SRL – 50.000 lei, Sorel 99 SRL – 50.000 lei.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Prejudiciul produs spitalului a fost evaluat la peste 4,8 milioane de lei, sumă ce constituie totodată un folos necuvenit pentru firmele beneficiare ale contractelor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.