IGSU: 27 de acţiuni de descarcerare a victimelor blocate în autoturisme, în weekend

Echipajele de descarcerare au acţionat în 27 de situaţii pentru extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate, în ultimele 72 de ore, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Angajaţii IGSU au intervenit, în weekend, în cazul a 3.900 de persoane pentru asistenţă medicală, la 184 de incendii şi alte 642 de misiuni desfăşurate în sprijinul comunităţilor.

În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, la nivel naţional, s-au înregistrat 4.736 de situaţii de urgenţă la care salvatorii au răspuns cu promptitudine.

„În acest interval, echipajele de stingere au acţionat pentru localizarea şi lichidarea celor 184 de incendii izbucnite la nivelul întregii ţări, în timp ce echipajele SMURD au intervenit la 3.910 de solicitări pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă”, transmite IGSU.

Pompierii au intervenit în 615 situaţii pentru căutarea, deblocarea şi salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieţii, fenomene hidrometeorologice periculoase, precum şi alte situaţii de urgenţă, iar 40 de persoane aflate în situaţii critice au fost salvate.

În contextul fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în intervalul 19 ianuarie, ora 7,00 – 21 ianuarie, ora 7,00, s-au înregistrat efecte în 21 de localităţi din zece judeţe (Argeş, Bistriţa Năsăud, Dâmboviţa, Hunedoara, Harghita, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt şi Prahova), unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 26 curţi, două anexe gospodăreşti, trei beciuri, cât şi pentru deblocarea a şapte autoturisme înzăpezite.

Totodată, echipajele operative au fost la datorie pentru înlăturarea a 111 copaci şi trei stâlpi prăbuşiţi pe partea carosabilă, în urma cărora au fost afectate 86 de autoturisme şi o casă. Totodată, într-o localitate din judeţul Mureş au fost salvate 65 de ovine aflate într-un adăpost, în pericol de inundaţie.

„Pentru preîntâmpinarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea şi care pot pune în pericol viaţa şi bunurile cetăţenilor, dinamica operativă va fi atent monitorizată de Centrul Operaţional Naţional pentru dispunerea măsurilor care se impun gestionării cu eficienţă a acestora”, precizează IGSU.

sursa foto IGSU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.