Început de an în forță pentru FCSB. Darius Olaru, pe val în fața celor de la UTA Arad, pe Arena Națională

FCSB a intrat în anul 2024, pe plan intern, cu o victorie solidă și importantă obținută pe teren propriu, în compania celor de la UTA Arad. Scorul de la finalul celor 90 de minute a fost de 4-0 în favoarea ”roș-albaștrilor”.

Trupa antrenată de Elias Charalambous a început partida din Capitală cu un singur fotbalist transferat în această iarnă, din postura de titular, în persoana lui Luis Phelipe, venit de la Politehnica Iași. Prima mare ocazie a întâlnirii din Superligă le-a aparținut oaspeților, care au lovit periculos în urma executării unei faze fixe. După o pasă scurtă primită de Fabry, acesta a centrat în fața porții, de unde Lopez a reluat cu umărul în transversala porții de Târnovanu.

Replica liderului din întrecerea internă a venit la cinci minute distanță, atunci când, după o recuperare din colțul careului a lui Valentin Crețu, Alexandru Băluță, folosit drept ”nouă” fals a trimis paralel cu spațiul porții o lovitură de cap. Deschiderea scorului a venit în minutul 20 al meciului, atunci când, după centrarea surprinzătoare din corner, respinsă la marginea careului de apărarea arădeană, Darius Olaru a șutat năprasnic, pe jos, învingându-l pe Kucher, care nu a avut vreo reacție. 1-0 pentru FCSB.

La doar două minute după această fază, o combinație încercată de Alexandru Băluță și Darius Olaru a dus la mărirea avantajului vicecampioanei României. Între pasele schimbate de cei doi fotbaliști români, a intervenit Benga, care i-a așezat ideal balonul căpitanului ”roș-albaștrilor”, iar acesta a reușit dubla după un șut pe dedesubtul goalkeeper-ului celor de la UTA Arad.

Până la sfârșitul primei reprize, nimic concludent nu s-a mai întâmplat pe gazon, iar partea secundă a început cu jucătorii pregătiți de Mircea Rednic mai periculoși pe plan ofensiv. Plecat din partea stângă a terenului, Micovschi l-a găsit liber, în centrul careului pe Pop, care a șutat defectuos din câțiva metri, după o deviere a unui adversar.

În minutul 54 al confruntării de pe ”Arena Națională”, Adrian Șut a preluat spectaculos o minge, a avansat și a pasat în lateral pentru Alexandru Băluță, care și-a deschis un unghi de finalizare. Fostul jucător al celor de la Universitatea Craiova, printre alte cluburi, a trimis tare la colțul lung, dar intervenția portarului arădenilor a menținut tabela intactă.

12 minute mai târziu, la finalul unui fault comis din corner de unul dintre apărătorii oaspeților, FCSB a beneficiat de un penalty care a fost transformat de același Darius Olaru. Scor de neprezentare pentru arădeni și hat-trick bifat de mijlocașul venit de la Gaz Metan Mediaș, care este golgheterul campionatului.

Ultima reușită a meciului a venit după o combinație a unor fotbaliști intrați pe parcursul duelului, Baba Alhassan și David Miculescu. Jucătorul transferat de la FC Hermannstadt i-a pasat filtrant lui David Miculescu care a găsit spațiul liber și l-a învins pe goalkeeper-ul advers cu un șut precis. 4-0 pentru bucureșteni. Fotbalistul adus de FCSB chiar de la UTA Arad nu s-a bucurat exagerat la golul marcat, în semn de fosta sa formație din carieră.

Grație acestui succes, FCSB s-a distanțat la 11 puncte de CFR Cluj și la același număr de puncte de Rapid București. De partea cealaltă, UTA Arad este pe a treisprezea poziție din Superligă, cu 24 de puncte. În următoarea etapă, ”roș-albaștri” vor da peste Universitatea Craiova, în timp ce gruparea antrenată de Mircea Rednic joacă acasă, cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.