Primul sfert de finală de la AO din carieră pentru Carlos Alcaraz. Victorie cu un sârb, dar nu Djokovic, în mai puțin de două ore de joc

Carlos Alcaraz (2 ATP) a reușit să se califice, în premieră, în cariera sa, în sferturile de finală de la Australian Open, după ce l-a învins în trei seturi pe sârbul Miomir Kecmanovic (60 ATP).

În primul set al confruntării de pe arena centrală, ”Rod Laver Arena”, din Melbourne, dublul campion de Grand-Slam din Spania a bifat rapid break-ul și l-a menținut până la finalul actului. Setul inaugural al meciului dintre cei doi tenismeni a fost câștigat de Carlos Alcaraz cu scorul de 6-4, reușind să servească patru ași și să nu comită vreo dublă-greșeală.

Scorul setului secund a fost identic cu cel din primul, ibericul aruncând în terenul advers, de această dată, numai un as. Break-ul din actul al doilea a venit mai târziu, dar a fost suficient pentru a avea avantaj de două seturi pe tabelă.

În actul al treilea, dezechilibrul s-a rupt total, iar Miomir Kecmanovic și-a pierdut busola pe teren. Break-urile au curs lejer pentru Carlos Alcaraz care s-a impus cu scorul alb de 6-0 și a progresat în următoarea rundă a competiției de la ”antipozi”.

În sferturile de finală de la Australian Open, favoritul numărul doi al întrecerii sportive îl va înfrunta pe germanul Alexander Zverev (6 ATP). În celelalte sferturi de finală, se vor întâlni, Novak Djokovic – Taylor Fritz, Jannik Sinner – Andrey Rublev și Daniil Medvedev – Hubert Hurkacz. Este pentru prima dată în istoria competiției din Australia când, sferturile de finală, oferă meciuri în care sunt prezenți primii șase favoriți de la Australian Open.

În precedenta partidă și, totodată, singura directă dintre Miomir Kecmanovic și Carlos Alcaraz, scorul a fost unul mult mai strâns. Cei doi sportivi s-au întâlnit în anul 2022, la Miami, în SUA, tot pe suprafață dură, iar două dintre cele trei seturi jucate într-un duel câștigat, până la urmă, de iberic, au ajuns în tie-break.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.