Regizorul Vlad Massaci – noul manager interimar al Teatrului de Comedie

Suera foto: Facebook Vlad Massaci

Vestea despre această numire circulă de mai bine de două săptămâni în mediul teatral, fără a fi confirmată de un comunicat oficial al instituției sau al Primăriei Capitalei. Nu a existat nici o postare a Primarului General, în social media, așa cum a  procedat, în trecut,  în situația mai multor teatre bucureștene.

Regizorul Vlad Massaci s-a născut pe 13 ianuarie 1968, la București.

Este absolvent al Academiei de Teatru și Film „I.L. Caragiale”, București, Secția Regie de teatru, la clasa profesoarei Cătălina Buzoianu.

Este un nume prezent pe afișele multor teatre din Capitală, în acest moment, la Teatrul de Comedie (cu o foarte recentă premieră ”A fi sau a nu fi”), Teatrul Mic, TNB și Nottara.

Vlad Massaci a lucrat și în numeroase teatre din țară și din străinătate.

Deocamdată anunțul există doar pe site-ul Radio Romania Cultural: ”Începând de mâine, 23 ianuarie 2024, regizorul Vlad Massaci este noul manager interimar al Teatrului de Comedie din București.”

Pe 5 ianuarie, de Ziua Teatrului de Comedie, instituția anunța, printr-o postare pe rețelele de socializare, retragerea actorului George Mihăiță de la conducere:

Și tot de Ziua Teatrului de Comedie, nu doar despre tradiție, ci și despre prezent și viitor!

PENTRU O STAGIUNE VIITOARE

Nimic nu este mai sigur decât trecerea timpului.

Într-o existență de 62 de ani, 21 de ani de directorat înseamnă – uneori – mult, alteori – cum se întâmplă în cazul de față – enorm.

Vorbim despre 21 de ani în care actorul George Mihăiță – preluând ca director un teatru matur, cu o istorie covârșitoare (nu este un secret, uneori e mai simplu să construiești de la zero) – a reușit nu numai să îi păstreze ștacheta la un nivel superior, ci și să îl rezidească spiritual pentru Mileniul III…

Se lasă cortina peste o epocă, dar Teatrul de Comedie continuă printr-un nou GONG.

În aceeași seară, aflam, tot neoficial,  că edilul Nicușor Dan, îl numise în funcție pe Victor Coman, directorul adjunct al Teatrului de Comedie, nume respins de angajați și contestat de o bună parte a breslei, fiind acuzat, conform CNSAS,  că a făcut poliție politică.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.