MAI: Peste 490 de premise de conducere reţinute în ultimele 24 de ore; 45 pentru alcool

Peste 490 de premise de conducere au fost reţinute de poliţişti în ultimele 24 de ore, 45 dintre aceste fiind pentru consum de alcool, a informat Ministerul Afacerilor Interne.

In cursul zilei de luni, structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit la 3.873 de evenimente, 2.201 fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.672 fiind situaţii de urgenţă.

„La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 817 posibile infracţiuni, aproximativ 27 % dintre acestea fiind sesizări din oficiu. Totodată, echipajele de ordine publică au prins în flagrant 158 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 172 de fapte penale şi au depistat 20 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale. Pentru 69 de persoane au fost dispuse măsuri preventive”, se precizează în comunicat.

De asemenea, MAI transmite că peste 490 de premise de conducere au fost reţinute, dintre care 45 pentru consum de alcool şi 10 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, de poliţiştii rutieri prezenţi pe principalele artere. Totodată, au fost retrase 274 de certificate de înmatriculare.

Tot luni, poliţiştii şi jandarmii au constatat 6.588 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 2,3 milioane de lei, menţionează Ministerul.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.