VIDEO: „Am făcut piesa Afară plouă, de frică că nu se mai lansează remake-ul cu Andra” – Andrei Bănuță

Toți visăm să ne îndrăgostim la prima vedere, visăm la momentul acela în care privirile ni se întâlnesc și apare dragostea. DOMINO și Andrei Bănuță recrează această stare prin note muzicale, aducând în actualitate o piesă clasică, de mare succes la epoca, scrisă de Marina Voica. Generatia Z face astfel cunoștință cu „Afară Plouă”.

Andrei Bănuță a povestit în matinalul Bucuresti FM:

„Eu știam că Marina Voica este o valoare a noastră, dar nu m-am gândit că atât de multă lume a rezonat cu dumneaei și a fost alături de noi în colaborarea asta.” 

Marina Voica și Andrei Bănuță s-au înțeles foarte bine de când s-au cunoscut. „Marina a acceptat să cânte cu mine piesa asta. E incredibil ce chimie s-a creat între mine și dumneaei, deși suntem generații atât de diferite. Cu toate astea, am simțit că a fost o bucurie și pentru dumneaei să vadă că piesa care făcea furori cu mulți ani în urmă, a ajuns în 2024 să fie difuzată la radio.”

Alegerea piesei pentru care a făcut un remake nu este întâmplătoare.

„Eu m-am dus pentru un remake tocmai în muzica anilor 80 pentru că eu cu piesele alea am crescut. Mie asta îmi punea tata acasă și îmi zicea să mă duc să cânt „Pușca și cureau lată” și „Nu m-am gândit la despărțire” că o să arunce oamenii cu banii în mine.” 

Pentru că povestea piesei scrisă alături de DOMINO să aibă și mai mult sens, Andrei ne spune câte ceva despre colaborarea alături de Andra. „Eu am făcut „Nu m-am gândit la despărțire” piesa de care multă lume știe împreună cu Andra, am rescris-o acum doi ani, dar am lansat-o abia anul trecut. Începuse tot trendul acesta cu muzica veche, iar noi nu aveam încă videoclip la piesa cu Andra, pentru că atunci când faci piese cu un artist foarte mare, trebuie sa ții cont de programul lui, de lansările pe care el le are pregătite și videoclipurile pe care le are de filmat.”

Am făcut piesa cu Domino, Afară plouă, de frică că nu se mai lansează piesa cu Andra.

„Treaba asta cu remake-urile era în tendințe și vă zic sincer că m-am supărat pentru că mi se părea că eu am făcut chestia asta fără să stie nimeni înainte. Apăruseră deja remakurile făcute de Olivia Adams si Theo Rose cu Rares…am făcut „Afară plouă” anul trecut prin martie, aprilie, mărturisesc însă că am făcut piesa asta de frică, că nu se mai lansează piesa cu Andra.

Andrei Bănuță simte că și-a atins obiectivul cu care a pornit la drum pentru această piesă. „Tinerii din generația mea au scris în comentarii că este foarte bună piesa. Ei au auzit-o datorită faptului că am cântat-o eu. Tocmai asta mi-am și dorit: oamenilor trecuți de prima tinerețe, să le aduc bucurie și nostalgie, iar generației care mă ascultă pe mine să le aduc un pic din modul în care am crescut eu.”

Pe artist îl puteți vedea și pe marile ecrane. Andrei ne povestește primul lui contact cu actoria. „Eu nu am școală în domeniul actoriei. Am jucat într-o reclamă la vârsta de 4 ani. Acolo nu m-au luat pentru că aveam vreun talent, ci pentru că n-aveam dinți și de asta aveau nevoie.”

„M-a sunat Anghel Damian să mă invite la un casting. Eu am zâmbit și m-am gândit că face mișto de mine. El lucrează la teatru cu oameni profesioniști. Suntem puțini, cei care nu avem școală neapărat în domeniul actoriei și totuși am avut șansa să încercăm.”

Chiar dacă a pornit la drum cu o ușoară nesiguranță a luat castingul pentru serialul „Groapa”. „Am zis că vin, mi-a trimis textul, am învățat o săptămână, mi-a fost foarte greu. Am avut foarte mari emoții pentru casting, și le-am spus că tot ceea ce fac astăzi este maximum. I-am rugat să nu interpreteze momentul meu ca dezinteres, este posibil doar să nu pot mai mult.” 

„Nu știu cum am reușit, am luat casting-ul. Am dat pentru rolul principal inițial, dar acolo ne-am prins cu toții că încă nu aveam cunoștințele și anduranța pentru un asemenea rol.”

„Am ajuns să-l interpretez în serialul Groapa pe Denis care este un băiat rău, cu intenții bune, destul de greu încercat de viață. El învață treptat să facă față mai rațional și cu mai multă coloană vertebrală tuturor situațiilor în care este pus.” 

Hai cu un play la videoclipul de mai sus, dar și la piesa în cauza pentru că nu ai cum să le ratezi!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.