OFICIAL – Horațiu Moldovan a fost prezentat la Atletico de Madrid. Al doilea transfer de vis al fotbalului românesc din această iarnă s-a concretizat

Sursă foto: Instagram - Atletico de Madrid

Horațiu Moldovan (25 de ani) a fost prezentat oficial de noua sa echipă de club, Atletico de Madrid. Trupa din capitala Spaniei l-a transferat pe goalkeeper-ul român de la Rapid București, acolo unde acesta evolua din anul 2021, atunci când venise din postura de fotbalist liber de contract de la UTA Arad.

Formația ”rojiblancos” a achitat clubului din București suma de 800.000 de euro, exact valoarea clauzei de reziliere instalate de conducerea rapidistă în contractul lui Horațiu Moldovan. Chiar dacă portarul român, la ora actuală, grație prestațiilor de calitate expuse în tricoul ”giuleștenilor”, dar, mai ales, în meciurile din preliminariile Campionatului European din 2024 alături de naționala României, este cotat mai mult, la 2,6 milioane de euro, contractul nu permitea deschiderea unor sesiuni de negocieri.

Cei de la Atletico de Madrid i-au plătit șefilor de la Rapid București clauza de reziliere a goalkeeper-ului titular, care a semnat cu echipa din LaLiga o înțelegere valabilă pe o perioadă de patru ani, până în iunie 2028, după cum afirmă jurnalistul sportiv italian, Fabrizio Romano.

Transferul lui Horațiu Moldovan la gruparea de prestigiu din campionatul Spaniei a fost posibilă datorită plecării portarului de rezervă al madrilenilor, Ivo Grbic. Goalkeeper-ul croat a fost adus de Sheffield United, din Premier League, în schimbul sumei de 2,5 milioane de euro, iar Diego Simeone rămăsese cu postul descoperit pe acea poziție.

Horațiu Moldovan a efectuat vizita medicală la noua sa grupare pe data de 22 ianuarie, în cadrul spitalului din oraș, ”Hospital Universitario Vithas Madrid Arturo Soria”, iar astăzi, administratorii conturilor oficiale de pe rețelele de socializare ale clubului din LaLiga au prezentat venirea portarului român.

Sursă foto: X – Atletico de Madrid

Internaționalul român a fost introdus de oficialii celor de la Atletico Madrid printr-o descriere simplă, dar expresivă. Mai exact, reprezentanții din mediul online ai clubului iberic au caracterizat transferul lui Horațiu Moldovan prin următoarea replică: ”Un nou gardian al galaxiei Atleti.”.

Portarul reprezentativei țării noastre va deveni, odată cu realizarea acestei mutări, la vârsta de 25 de ani, al treilea fotbalist român care va îmbrăca tricoul grupării de pe Wanda Metropolitano. Primii doi au fost Claudiu Prodan, care a evoluat pentru Atletico Madrid în perioada anilor 1996-1998, iar al doilea dintre ei a fost expertul fotbalului spaniol, Cosmin Contra, care a jucat la formația ”rojiblancos” între sezoanele 2002-2005.

Pe poziția de titular în poarta celor de la Atletico Madrid, Horațiu Moldovan se va duela cu experimentatul goalkeeper sloven, Jan Oblak. Misiunea portarului nostru nu va fi deloc una facilă, având în vedere statutul titularului de drept din poarta echipei antrenate de Diego Simeone.

La interviul acordat jurnaliștilor români, imediat după terminarea ultimei partide jucate pentru cei de la Rapid București, în victoria de pe teren propriu, cu 4-3 în fața celor de la FCU Craiova 1948, Horațiu Moldovan a vorbit și despre transferul cel mai important, de până acum, din cariera sa:

Acum patru ani nu aveam echipă pe la Liga 2, iar acum merg la Atletico Madrid. Voi munci, voi da tot ceea ce am mai bun și îmi voi aștepta șansa pentru a demonstra că am calitate”, a spus portarul trecut prin tinerețea sa, printre altele, și pe la CFR Cluj.

Horațiu Moldovan poate debuta în tricoul celor de la Atletico de Madrid mai repede decât se așteaptă, pentru că, formația pregătită de ”Cholo” are un duel de gală, în sferturile Cupei Spaniei, cu Sevilla. Meciul va avea loc joi, 25 ianuarie, pe Wanda Metropolitano, de la ora 22:00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.