Tradiție și modernizare la STB

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Anul acesta, Societatea de Transport București (STB), care împlinește 115 ani de la înființare, marchează Unirea Principatelor printr-un eveniment mai puțin obișnuit.

Este vorba despre o zi a porților deschise, prilej în care bucureștenii pot admira, la Depoul Dudești, noile mijloace de transport intrate în parcul STB: tramvaiul ASTRA, troleibuzul Solaris și autobuzul electric BMC.

De asemenea, sunt prezente tramvaiele de epocă ca o legătură între dezvoltarea actuală și tradiția STB.

Stelian Bujduveanu: „Vă spun de la fața locului, curtea e plină de copii și de părinți care se bucură de noul transport public din București. Pentru că au venit primele autobuze electrice și avem așa o serie completă. Avem un tramvai nou ASTRA Imperio, avem un troleibuz nou de la Solaris și avem un autobuz de la BMC.

Am gândit un eveniment prin să arătăm cum arată tot parcul înnoit și inclusiv tramvaiele de epocă, care sunt faimoase, aici, în Depoul Dudești.

E păcat ca Municipiul București și copiii, într-o zi liberă, să nu se bucure, cei pasionați, să vadă exact ce are STB să arate.”

Sursa foto: Mircea Apostolescu

Reporter: Cum vedeți dumneavoastră viitorul transportului public din București?

Stelian Bujduveanu: „Eficient, accesibil și modern, foarte simplu. Pentru că un transport public eficient convinge oamenii să renunțe la propria mașină și să folosească transportul public. Modern, pentru că nu poți avea un transport public, fără să ai cuvântul modern și fără să ai un parc reînnoit. Cel mai important, trebuie să ajungă la timp, întotdeauna. Aici, vorbim de culoarele unice, tocmai pentru a fi mult mai avantajos decât mașina proprie.

Acesta este transportul public pe care noi îl dorim pentru București. Ne dorim un transport public care să rivalizeze cu cel din mările orașe și din marile metropole ale Europei. Pentru că, așa cum știm cu toții, viitorul este transportul public și nu modelul bazat pe mașina proprie”

Directorul general al STB, Daniel Istrate, spune că, de mâine, noile troleibuze Solaris vor intra în traseu, pe linia 61, din Militari. Tot de mâine, linia 311 va beneficia de încă patru autobuze electrice.

Totodată, 90 de intersecții urmează a fi modernizate, prin dotarea cu macazuri automate, mai spune șeful STB.

Această prezentare necesită JavaScript.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.