ASPA: De la inceputul anului, peste 100 de câini au fost ridicati de pe străzile Capitalei

facebook.com/ASPABuc
,,În aceste zile friguroase de iarnă capturăm tot mai mulți câini folosind cuștile capcană”, scrie ASPA, pe pagina de Facebook.
În cazul unui șantier situat pe șoseaua Sălaj din sectorul 5, a primit solicitare să intervină pentru 2 câini care apăreau periodic în zonă și nu puteau fi prinși. În mai puțin de o oră de la amplasarea cuștilor capcană primul câine a fost capturat, iar după numai 30 de minute cel de al doilea a fost și el capturat prin aceeași metodă.
Dificultatea de a-și procura hrană îi face pe câinii fără deținător să fie atrași de momeala amplasată în interiorul cuștii metalice. După ce un câine este capturat, este transferat în cușca de transport și este dus în adăpost, acolo unde urmează procedurile legale (microcipare, deparazitare, vaccinare și sterilizare) și este promovat pentru adopție.

Această prezentare necesită JavaScript.

43 de câini fără deținător au fost capturați doar săptămâna trecută folosindu-se mijloace nontraumatice, iar de la începutul anului au fost preluați de pe domeniul public al Municipiului București 108 câini.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.