IGSU: Aproape 70 de incendii lichidate de pompieri în ultimele 24 de ore

Peste 1.200 de persoane au fost asistate medical, 69 de incendii stinse şi 130 de misiuni au fost desfăşurate în sprijinul comunităţilor de către pompierii militari, în ultimele 24 de ore.

„În cursul zilei de ieri, la nivel naţional, s-au înregistrat 1.439 de situaţii de urgenţă la care salvatorii au răspuns cu promptitudine. În acest interval, echipajele de stingere au acţionat pentru localizarea şi lichidarea celor 69 de incendii izbucnite la nivelul întregii ţări, în timp ce echipajele SMURD au intervenit la 1.232 de solicitări pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă”, informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Concomitent cu aceste acţiuni, pompierii au gestionat 138 de misiuni destinate protecţiei comunităţilor şi bunurilor acestora, cinci persoane aflate în situaţii critice fiind salvate.

Totodată, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, au fost transmise cinci mesaje de avertizare a populaţiei, prin sistemul RO-ALERT, dintre care două privind producerea unor fenomene hidrometeorologice periculoase în judeţele Caraş şi Hunedoara, două privind prezenţa unor animale periculoase în judeţul Harghita şi unul privind dispariţia unui minor în judeţul Prahova.

Pe lângă toate aceste situaţii, pompierii au continuat şi acţiunile desfăşurate în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi, implicit, al cetăţenilor străini veniţi în România.

Pentru preîntâmpinarea situaţiilor de urgenţă ce pot apărea şi care pot pune în pericol viaţa şi bunurile cetăţenilor, dinamica evenimentelor va fi monitorizată de Centrul Operaţional Naţional pentru dispunerea măsurilor care se impun.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.