Noi decizii ale Consiliului Local – Sector 2

Facebook/ Primaria Sector2

38 de proiecte de hotarare inscrise pe ordinea de zi, votate joi, de consilierii locali din sectorul 2.

Printre acestea se numara:

  • solicitarea acordului Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru împuternicirea Consiliului Local Sector 2, sa achiziţioneze terenul in suprafaţa de aproximativ 304 mp, situat pe Str. Arh Petre Antonescu, nr 20. Acest teren va intregi curtea Gradinitei Nr 233. Mentionam ca, in 2012, in urma unei hotarari judecatoresti, terenul a fost retrocedat proprietarului. Actualul proprietar (moştenitor al proprietarului repus în drept) si-a exprimat intenţia de vânzare a terenului.
  • Chiar daca, la sfarsitul anului trecut, proiectul nu trecuse de votul consilierilor locali, joi a fost aprobata si demararea procedurii de implementare, in teren, a infrastructurii de salubrizare.  Este vorba despre aproximativ 134 de mii de pubele, de diferite capacitati, ce se vor distribui către asociatiile de proprietari, în vederea precolectării pe 3 sau mai multe fracţii. În cazul în care utilizatorii serviciului de salubrizare, persoane fizice, refuză participarea la implementarea acestui proiect, aceştia se obligă să asigure individual dotarea necesară, astfel încât colectarea si transportul deşeurilor să poată fi realizate integrat la nivelul întregului sector.
  • Se modifica unele tarife pentru activitătile de salubrizare prestate, ca urmare a introducerii in cuantumul general, a pretului de tratare a desurilor. Conform propunerii din proiectul de hotarare, incepând cu anul 2024, se aprobă , pentru utilizatorii casnici, subvenţionarea parţială a costurilor pentru activitatea de tratare mecano-biologică a deşeurilor reziduale colectate, în cuantum de 409, 18 lei fără TVA/tonă (486 lei cu TVA), cu scopul stimularii creşterii gradului de colectare separată a deşeurilor reciclabile produse. Cresterea resimtita va fi doar indicele de inflatie, aproximativ 1,9 lei la asociatiile de proprietari.

Mai multe informatii, in buletinele de #stiri, pe 98.3 Bucuresti FM.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.