Pescuitul, interzis in zona podului de la vărsarea Dâmboviței în Lacul Morii

facebook.com/ReteauaPentruNaturaUrbana

Până pe 15 martie, pescuitul este interzis la mai puțin de 500 de metri de podurile care au cel puțin un picior. Implicit, și pe podul de la vărsarea Dâmboviței în Lacul Morii și în zona adiacentă acestuia.

Restricția a intrat în vigoare pe 17 ianuarie 2024, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Ordinului de Prohibiție pe 2024.

în zona podului de la vărsarea Dâmboviței în Lacul Morii  vin mulți oameni să pescuiască. Problemă e că mulți dintre ei folosesc o tehnică numită popular “la parașută”.

Această prezentare necesită JavaScript.

Acest tip de pescuit constituie ?????????ț?? (pe tot timpul anului și în toată România) și se sancționează cu amendă de 1.000 de lei, scrie pe pagina de Facebook, Reteaua pentru Natura Urbana.
Aceasta transmite:
,,Dacă vedeți oameni pescuind în zona podului de la vărsarea Dâmboviței în Lacul Morii (și alte poduri cu picior), vă rugăm, atrageți-le atenția că nu au voie să facă acest lucru până pe 15 martie. Ordinul de prohibiție abia a intrat în vigoare și e foarte posibil ca pescarii să nu cunoască interdicția legată de poduri.
 E foarte posibil ca nici autoritățile să nu cunoască acest act normativ. Prin urmare, dacă sesizați nereguli, e de dorit să ??????ț? ????ț??, ???????????, ????ț?? ??ț?????ă ?????? ??????? ș? ??????????ă ??? ????? ??ț?????ă ?? ?????, menționându-le Ordinul de prohibiție pe 2024 și interdicția de a pescui în zona podurilor.
Ar fi util să faceți și poze și, la nevoie, puteți suna și la 112. Important de știut: ????ț?? ?????ă ?? ??? ??????ț?? î? ??????ă ?????ț??.
Oricând și oriunde vedeți pe cineva că pescuiește “la parașută” (aruncă o plasă folosind lanseta), sesizați instituțiile amintite mai sus.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.